حساباتو تیک کن

خیابان ولیعصر - روبروی پارک ملت - برج سایه - طبقه هفتم - واحد یک

Search
Close this search box.

حسابداری رستوران

اگر به دنبال خدمات مالی و یا حسابداری رستوران خود هستید؟!

اکانتیک یک شرکت حسابداری رستوران با خدمات کامل متشکل از افراد با تجربه و حرفه‌ای است که نیازمندی‌های رایج حسابداری کسب و کار شما را درک و رفع می‌کند. خدمات حسابداری رستوران اکانتیک، شامل انجام امور حسابداری، مالی و مالیاتی است. برای دریافت مشاوره رایگان، روی  فرم را تکمیل کنید.

جهت مشاوره رایگان حسابداری رستوران، فست فود یا کافی شاپ خود فرم زیر را تکمیل کنید

حسابداری رستوران به مجموعه فعالیت ها و فرآیندهای حسابداری که در یک رستوران انجام می‌شود، اشاره دارد. این فعالیت ها شامل ثبت و پردازش تمامی تراکنش‌های مالی، مدیریت دقیق دارایی‌ها و بدهی‌ها، تهیه گزارشات مالی، بررسی هزینه‌ها و درآمدها، بودجه‌بندی، پردازش حقوق و دستمزد پرسنل، مدیریت مالیات و مالیات بر ارزش افزوده و سایر فعالیت‌های مرتبط با مالیات و حسابداری رستوران می‌شود.

حسابداری رستوران برای مدیران و صاحبان رستوران بسیار اهمیت دارد، زیرا اطلاعات مالی دقیق و صحیح به آن‌ها کمک می‌کند تا تصمیم‌های بهتری در زمینه مدیریت مالی، کنترل هزینه‌ها، برنامه‌ریزی مالی و استراتژی‌های توسعه کسب و کار خود بگیرند. از طرف دیگر، حسابداری رستوران به مدیران کمک می‌کند تا با قوانین مالیاتی و حسابداری مطابقت داشته باشند و از هرگونه نقض قوانین مالیاتی جلوگیری کنند.

حسابداری رستوران، حتی برای باتجربه ترین رستوران‌داران، یک دنیا و یک زبان کاملا جدید است! صورت سود و زیان چیست؟ هزینه راه اندازی اولیه رستوران چگونه محاسبه می‌شود؟ تفاوت بین حسابدار رستوران و حسابرس چیست؟ بهترین نرم افزار حسابداری رستوران چیست و چگونه باید از آن استفاده کنم؟

حسابداری رستوران می‌تواند برای بسیاری از افرادی که در صنعت رستوران‌داری فعالیت می‌کنند، ترسناک و پیچیده باشد. رعایت تمام قوانین مالی، مالیاتی و حقوقی، یکی از مهم‌ترین چالش‌هایی است که صاحب رستوران با آن روبه‌رو است. حسابداری رستوران زمان بر، حساس به زمان و وابسته به دقت است.

نکته حائز اهمیت این است که آشنایی با نحوه حسابداری رستوران‌ها، عموما به عهده صاحب رستوران نیست و بهتر است از یک مشاور حسابداری رستوران یا حسابدار با تجربه در این زمینه کمک گرفت. شما با استفاده از یک مشاوره و یا حسابداری که با تمام اصول و مبانی صنعت رستوران آشنا است، می‌توانید بر اساس تحلیل آمار درست، به بهترین شکل برای کسب و کارتان تصمیم بگیرید. در این مطلب قصد داریم صفر تا صد نحوه حسابداری رستوران‌ها و مواردی که در این زمینه باید در نظر داشته باشید را به شما عزیزان آموزش دهیم. پس اگر می‌خواهید بدانید که حسابداری رستوران چگونه است، تا پایان این مطلب همراه ما باشید.

خدمات حسابداری رستوران شامل چه مواردی می‌شود؟

  • حسابداری
  • حقوق و دستمزد
  • بررسی صورت حساب‌های پرداختنی
  • بررسی صورت‌های مالی
  • انجام امور مالیاتی
  • مدیریت جریان درآمدی و نقدینگی رستوران

مشکلات استخدام حسابدار در رستوران

استخدام حسابدار در یک رستوران ممکن است با چالش‌ها و مشکلاتی روبرو شود که شامل موارد زیر است:

  1. هزینه‌های استخدام: استخدام یک حسابدار به عنوان نیروی داخلی در یک رستوران هزینه‌های اضافی برای شرکت ایجاد می‌کند. این هزینه‌ها شامل حقوق، بیمه، مزایا، مالیات و سایر هزینه‌های مرتبط با استخدام می‌شود.
  2. نیاز به تجهیزات و نرم افزارهای حسابداری: برای استخدام یک حسابدار در رستوران، نیاز به تجهیزات و نرم افزارهای حسابداری مناسب است. این نرم افزارها ممکن است هزینه‌های اضافی برای رستوران ایجاد کنند.
  3. کمبود تخصص و تجربه: گاهی اوقات رستوران‌ها ممکن است با کمبود تخصص و تجربه در زمینه حسابداری روبرو شوند که می‌تواند به خطاها و مشکلات مالی منجر شود.
  4. زمان و انرژی مدیریت: استخدام یک حسابدار به عنوان نیروی داخلی نیازمند زمان، انرژی مدیریت و نظارت بر او است. این مسئله ممکن است باعث پرترافیک شدن کار فعالیت‌های اصلی رستوران شود.
  5. نگرانی‌های امنیتی: حسابداران داخلی ممکن است به داده‌های حساس و مالی رستوران دسترسی داشته باشند که ممکن است باعث نگرانی‌های امنیتی برای صاحبان رستوران شود.
  6. نیاز به آموزش و آپدیت: حسابداران داخلی نیاز به آموزش و آپدیت مداوم دارند تا با تغییرات قوانین و مقررات حسابداری آشنا باشند که هزینه و زمان اضافی برای رستوران ایجاد می‌کند.

با توجه به مشکلات فوق، برون سپاری حسابداری به یک شرکت حسابداری مانند شرکت حسابداری اکانتیک گزینه مناسب‌تری برای رستوران‌ها می‌باشد تا هزینه‌ها را کاهش داده و به تخصص و تجربه بالاتر در زمینه حسابداری دست یابند.

برون سپاری حسابداری به معنای استفاده از خدمات حسابداری توسط یک شرکت یا کسب و کار از یک شرکت حسابداری خارجی یا شخص حقیقی حسابدار است. در این روش، شرکت یا کسب و کار به جای داشتن یک تیم حسابداری داخلی، خدمات حسابداری خود را به یک شرکت حسابداری خارجی منتقل می‌کند.

مزایای برون سپاری حسابداری

برون سپاری حسابداری مزایای زیر را دارد:

  1. کاهش هزینه‌ها: با برون سپاری حسابداری، شرکت یا کسب و کار نیازی به استخدام و آموزش نیروهای حسابداری ندارد و هزینه‌های مربوط به پرداخت حقوق، بیمه، تجهیزات و نرم افزارهای حسابداری را کاهش می‌دهد.
  2. دسترسی به تخصص: با استفاده از خدمات یک شرکت حسابداری حرفه‌ای، شرکت یا کسب و کار به تخصص و تجربه‌ای گسترده در زمینه حسابداری دسترسی پیدا می‌کند که ممکن است در تیم حسابداری داخلی موجود نباشد.
  3. صرفه جویی در زمان: با برون سپاری حسابداری، شرکت یا کسب و کار نیازی به مدیریت و نظارت بر تیم حسابداری ندارد و می‌تواند بیشتر به فعالیت‌های اصلی خود تمرکز کند.
  4. افزایش انعطاف پذیری: با استفاده از خدمات حسابداری برون سپاری، شرکت یا کسب و کار می‌تواند در زمان‌های اوج فعالیت یا برای پروژه‌های خاص، از خدمات حسابداری بیشتر یا کمتر استفاده کند.
  5. بهبود کیفیت خدمات: با استفاده از خدمات حسابداری برون سپاری، شرکت یا کسب و کار ممکن است به بهبود کیفیت خدمات حسابداری خود دست یابد زیرا شرکت حسابداری خارجی به تخصص و تجربه بالاتر در این زمینه دسترسی دارد.

به طور کلی، برون سپاری حسابداری ممکن است برای شرکت‌ها و کسب و کارهای کوچک و متوسطی باشد که نمی‌توانند چندین نفر حسابدار را استخدام کنند یا بخواهند به تخصص و تجربه‌ای بالاتر در زمینه حسابداری دست یابند.

در پایان یک روز شلوغ، انجام امور حسابداری رستوران، از پرداخت تا بستن حساب‌ها، برای تمام صاحبان این مدل از کسب و کار، با چالش‌های زیادی همراه است. مجموعه اکانتیک، با هدف رفع نیاز این چالش‌ها و دغدغه‌های صاحبان رستوران ایجاد شده است. تیم مجرب ما در اکانتیک می‌تواند مسئولیت‌های روزانه، ماهانه و سالانه حسابداری رستوران را که بر دوش شما سنگینی می‌کند، به بهترین شکل ممکن، به عهده می‌گیرد.

فرقی نمی‌کند که قصد راه اندازی رستوران را دارید، یا در حال مدیریت یک رستوران در مقیاس بزرگ یا کوچک باشید؛ تیم حسابداری رستوران اکانتیک، برای خدمت رسانی به شما آماده است. همین الان با شماره … تماس گرفته و مشاوره رایگان دریافت کنید.

چه رستوران‌هایی به متخصص و مشاور حسابداری رستوران نیاز دارند؟

حسابداری رستوران‌ها اصول و مبانی منحصر به خود را دارد و به هیچ وجه نمی‌توان این کار را به یک فرد بدون دانش و تجربه سپرد. حتی اگر شما صاحب رستوران هم باشید، نمی‌توانید مسئولیت حسابداری رستوران خود را به عهده بگیرید.

یک شرکت مشاوره حسابداری، شما را از بار تحلیل‌های مالی پیچیده و کارهای وقت‌گیر روزانه رها می‌کند.

حسابداری که به طور خاص در زمینه حسابداری رستوران‌ها تجربه و دانش داشته باشد، می‌داند که وضعیت مالی خوب برای یک رستوران، به چه معنا است. با شاخص‌های کلیدی عملکرد رستوران به خوبی آشنا است و به شما می‌گوید برای بهبود عملکرد رستوران، بر چه مواردی باید تمرکز داشته باشید. حسابداران رستوران می‌دانند که چگونه داده‌ها را به طور دقیق و درست جمع‌آوری کنند. آنها به طور خاص برای تجزیه و تحلیل مالی صنعت رستوران آموزش دیده‌اند تا کاستی‌های عملیاتی، و روندهایی را که نیاز به اقدام فوری یا بلندمدت دارند را شناسایی کنند.

 پس به حسابداری رستوران نیاز خواهید داشت اگر در هریک از زمینه‌های زیر به کمک نیاز دارید:

  • حسابداری عمومی
  • بررسی روش‌های تامین سرمایه
  • آنالیز وضعیت مالی رستوران
  • مدل سازی کسب و کار
  • تحلیل هزینه اولیه
  • حقوق و دستمزد
  • جریان نقدی
  • تحلیل هزینه‌های سربار
  • وضعیت بودجه و هزینه‌های پیش بینی شده
  • مالیات
  • ثبت فروش
  • رسیدگی به حساب‌های پرداختنی
  • گزارش مالی

حسابداری رستوران چه اهمیتی دارد؟

حسابداری رستوران یکی از جوانب حیاتی و اساسی برای موفقیت یک رستوران است. در این بخش از مقاله به بررسی اهمیت حسابداری رستوران و نقش آن در مدیریت مالی و عملکرد کسب و کار رستوران پرداخته خواهد شد:

  1. دقت و صحت اطلاعات مالی: حسابداری رستوران به مدیران کمک می‌کند تا دقت و صحت اطلاعات مالی خود را حفظ کنند. این اطلاعات شامل درآمدها، هزینه‌ها، سود و زیان، دارایی‌ها و بدهی‌ها بوده که برای اتخاذ تصمیمات مالی صحیح بسیار حائز اهمیت است.
  2. کنترل هزینه‌ها: حسابداری رستوران به مدیران کمک می‌کند تا هزینه‌های مختلف را کنترل کرده و بهینه‌سازی هزینه‌های عملیاتی را انجام دهند. این کنترل هزینه‌ها می‌تواند به بهبود سودآوری و عملکرد مالی رستوران کمک کند.
  3. برنامه‌ریزی مالی: حسابداری رستوران به مدیران کمک می‌کند تا برنامه‌ریزی مالی صحیح و استراتژیک برای آینده رستوران خود داشته باشند. این مورد شامل بودجه‌بندی، پروژکشن‌های مالی، تخصیص منابع مالی و سرمایه‌گذاری‌های استراتژیک است.
  4. پایش عملکرد مالی: حسابداری رستوران به مدیران کمک می‌کند تا عملکرد مالی رستوران را پایش و ارزیابی کنند. این مورد شامل تحلیل و بررسی گزارشات مالی، نظارت بر درآمدها و هزینه‌ها، تجزیه و تحلیل سودآوری و بهبود عملکرد مالی است.
  5. اطمینان از پایبندی به قوانین و مقررات: حسابداری رستوران به مدیران کمک می‌کند تا با قوانین مالیاتی، حسابداری و حقوقی مطابقت داشته و از هرگونه نقض قوانین جلوگیری کنند. اطمینان از پایبندی به قوانین، در بازار برای رستوران اعتبار فراهم می‌کند.

با توجه به این نکات، مشخص است که حسابداری رستوران چقدر اهمیت دارد و چگونه می‌تواند به بهبود عملکرد مالی و مدیریت کسب و کار رستوران کمک کند. این نکات باید توسط صاحبان و مدیران رستوران به دقت در نظر گرفته شوند تا به بهترین شکل از منابع مالی خود استفاده و رستوران خود را به سمت توسعه هدایت کنند.

تیم حسابداری رستوران اکانتیک به شما این امکان را می‌دهد تا تنها روی کسب و کار(های) خود تمرکز کنید، زیرا ما با تمام قدرت و توانایی‌های خود، روی پایداری شرایط مالی شما و حذف هرگونه هزینه‌های بی مورد برای حفظ کسب و کار شما در شرایط نامناسب اقتصاد ایران، تمرکز خواهیم کرد.

مزایای خدمات حسابداری رستوران اکانتیک چیست؟

مشاوره مالی و حسابداری

حسابداری حقوق و دستمزد، یکی از اصلی‌ترین نیازمندی‌های هر کسب و کاری است. اما در مشاغلی مانند رستوران‌ها، این احتمال که از تطبیق صورت حساب‌های بانکی خود عقب بمانید، بسیار زیاد است. در این شرایط برای مدیریت اسناد حسابداری و جریان نقدینگی، قطعا به کمک و ابتکار عمل نیاز خواهید داشت. برای دریافت راهنمایی در خصوص انجام امور حسابداری رستوران، همین الان با ما تماس بگیرید تا مشاوران ما راهنمایی لازم را در اختیار شما قرار دهند. اجازه ندهید که پیچیدگی امور مالی رستوران شما بیش از پیش افزایش یابد. فرصت را از دست ندهید و به ما اعتماد کنید.

ارائه گزارش ماهانه

استفاده از بهترین نرم افزار حسابداری رستوران، تنها یکی از نیازمندی‌های اصلی برای مدیریت صحیح امور مالی رستوران‌ها است. اما شما برای تصمیم‌گیری و سر و سامان دادن به امور مالی خود، فقط به این نرم افزار نیاز ندارید. شما باید هر ماه بر اساس گزارش‌های متنوع و صحیحی که دارید، از امور مالی خود مطلع شوید. تیم متخصص حسابداری رستوران اکانتیک می‌تواند به شما در زمینه تطبیق صورت حساب‌ها، حساب‌های پرداخت شده و پرداخت نشده، حقوق و دستمزد، جریان نقدی و بودجه بندی و پیش بینی کمک کند. بدون شک بر اساس گزارش دقیق و به موقعی که از وضعیت خود دریافت می‌کنید، تصمیمات بهتری خواهید گرفت. فرصت‌ها را شناسایی، چالش‌ها را پیش‌بینی و به موقع برای جلوگیری از ضرر، برنامه ریزی کنید.

برنامه ریزی مالی استراتژیک

ما به ده‌ها کسب‌وکار کوچک کمک کرده‌ایم تا برنامه ریزی امور مالی خود را به گونه‌ای برنامه ریزی کنند که از طریق روش‌های مختلف ماند جذب سرمایه، دریافت وام و … در مسیر رشد قرار بگیرند. وقتی می‌خواهید قدم بعدی را بردارید اما مطمئن نیستید که کدام راه را انتخاب کنید، مربیان و مشاوران ما می‌توانند به شما در این زمینه کمک کنند.

پیش بینی شرایط مالی

آیا می‌خواهید بدانید که کسب و کار شما در شش ماه، یک یا پنج سال آینده کجا خواهد بود؟ تیم حسابداری رستوران اکانتیک برای آگاهی از پاسخ این سوال، به شما کمک خواهد کرد. متخصصان پیش بینی شرایط مالی ما، با تحلیل عملکرد گذشته و فعلی شما، شرایط آینده شما را پیش بینی خواهند کرد. علاوه بر این، تیم متخصص و توانمند حسابداری رستوران ما، با شناسایی ترندهای احتمالی در آینده به شما خواهد گفت که احتمالا در چه شرایطی قرار خواهید گرفت. در شرایط تصمیم گیری ما شما را تنها نخواهیم گذاشت و تا حد امکان راهنمایتان خواهیم بود.

خدمات حسابداری رستوران ما برای چه اصنافی مناسب است؟

  • رستوران‌ها
  • فست‌فودها
  • کترینگ‌ها
  • کافی‌شاپ‌ها
  • رستوران‌های بیرون بر
  • و …

روش های حسابداری رستوران

روش‌های مختلفی برای حسابداری رستوران‌ وجود دارد که به آن‌ها کمک می‌کند مالیات و موارد مالی دیگر را بهبود بخشند. در این بخش به برخی از روش‌های حسابداری رستوران اشاره خواهیم کرد:

  1. روش FIFO یا First In, First Out: این روش برای محاسبه هزینه مواد اولیه و مواد تولیدی استفاده می‌شود. بر اساس این روش، مواد اولیه یا محصولاتی که اول وارد شده‌اند، اولین خروجی را تشکیل می‌دهند. این روش برای محاسبه سود و زیان به صورت دقیق و منطقی استفاده می‌شود.
  1. روش LIFO یا Last In, First Out: در این روش، آخرین مواد اولیه یا محصولاتی که وارد شده‌اند، اولین خروجی را تشکیل می‌دهند. این روش برای محاسبه هزینه‌های تولید و سود و زیان در شرایط خاص استفاده می‌شود.
  1. روش متوسط وزنی: در این روش حسابداری رستوران، هزینه مواد اولیه و محصولات بر اساس متوسط وزن هر واحد محاسبه می‌شود. این روش به صاحبان رستوران کمک می‌کند تا هزینه‌های تولید را به صورت متوسط دقیق تر محاسبه کنند.
  1. حسابداری هزینه‌ای: در این روش، هزینه‌های مختلف مانند هزینه‌های ثابت و متغیر، هزینه‌های تولید و فروش و… به صورت جداگانه در نظر گرفته و ثبت می‌شوند. این روش به صاحبان رستوران کمک می‌کند تا هزینه‌های خود را به دقت بررسی و کنترل کنند.
  1. حسابداری دوره‌ای: در این روش حسابداری رستوران، تمام درآمدها و هزینه‌های رستوران در یک دوره زمانی خاص (معمولاً یک سال) ثبت و گزارش می‌شوند. این روش به صاحبان رستوران کمک می‌کند تا عملکرد مالی خود را در طول زمان پیگیری کنند.
  1. حسابداری پروژه‌ای: در صورت داشتن چند شعبه یا پروژه، حسابداری پروژه‌ای به صاحبان رستوران کمک می‌کند تا هزینه‌ها و درآمدهای هر پروژه را جداگانه مدیریت کرده و عملکرد آن‌ها را ارزیابی کنند.

تیم حسابداری رستوران اکانتیک با بهره گیری از بروزترین و جدید ترین روش‌های حسابداری، شما را در انجام خدمات حسابداری رستوران یاری می‌رساند.

گزارش‌های مالی رستوران

یکی از مهم‌ترین مواردی که در مورد نحوه حسابداری رستوران‌ها باید بدانید این است که همکاری و تعامل شما به عنوان صاحب رستوران با حسابدار، همیشگی و دائمی است. درواقع برای انجام برخی از امور مربوط به حسابداری رستوران، به همکاری شما با حسابدار نیاز است.

با استفاده از اطلاعات کاملی که حسابدار در اختیار شما قرار می‌دهد، می‌توانید شاخص‌های کلیدی عملکرد را بررسی کرده و بر اساس آنها، تصمیم‌گیری کنید. در ادامه، به مهم‌ترین نکاتی که در مورد گزارش‌ها، شاخص‌های کلیدی عملکرد و همچنین نحوه حسابداری رستوران بدانید، اشاره خواهیم کرد.

هر رستورانی به مجموعه‌ای از گزارش‌ها برای نظارت روزانه، هفتگی، ماهانه و سالانه سلامت مالی کسب و کار خود نیاز دارد. در ادامه لیستی از گزارش‌هایی است که برای حسابداری رستوران خود به آن نیاز دارید، در اختیار شما قرار می‌دهیم:

گزارش فروش روزانه

تهیه گزارش فروش روزانه، یکی از وظایف حسابدار رستوران است. گزارش فروش روزانه، گزارش اصلی شما در پایان روز است که هزینه‌ها، فروش و میزان فروش آتی را اندازه‌گیری می‌کند. درآمد (فروش، مالیات، انعام و کارمزد کارت اعتباری) با تسویه حساب (حساب‌های دریافتنی، سپرده‌های نقدی و کارت اعتباری، تخفیف‌ها و کوپن‌ها) تطبیق داده می‌شود. در شرایط ایده‌آل، نتیجه تطبیق این دو حساب، باید نزدیک به صفر باشد.

گزارش فروش روزانه چه اهمیتی دارد؟

گزارش فروش روزانه به شما می‌گوید که کسب و کار شما در آن روز چگونه بوده است، بنابراین می‌توانید با روزهای دیگر آن هفته، ماه، سال یا حتی سال به سال مقایسه کنید.

چارت حساب‌های رستوران

تهیه چارت حساب‌های مالی، یکی دیگر از موارد مهمی است که در نحوه حسابداری رستوران‌ها باید به آن توجه کرد. با استفاده از این چارت، گزارش کاملی از پول‌هایی که خرج شده و دریافت کرده‌اید، خواهید داشت. در این گزارش اطلاعاتی مانند درآمد، هزینه‌ها، دارایی‌ها، بدهی‌ها، بهای تمام شده کالای فروخته شده و حقوق صاحبان سهام را ثبت می‌کند. هریک از این هزینه‌ها به هزینه‌های کوچک‌تری مانند هزینه خرید مواد غذایی، نوشیدنی، دستمزد کارکنان، بازاریابی، خدمات آب و برق، خشک‌شویی و غیره تقسیم می‌شود. با استفاده از نرم افزار حسابداری جامع، می‌توانید این گزارش‌ها را به صورت منظم و خودکار تهیه کنید.

چارت حساب‌های رستوران چه اهمیتی دارد؟

با استفاده از این گزارش، اطلاعات کاملی در مورد سلامت کلی رستوران خود خواهید داشت، درواقع خواهید دانست که چگونه پول در می‌آورید و چگونه خرج می‌کنید. در صورتی که سهامداران و سرمایه گذاران برای بررسی وضعیت مالی رستوران از شما گزارشی خواستند، می‌توانید از این گزارش استفاده کنید.

صورت سود و زیان

صورت سود و زیان رستوران بیان کننده میزان فروش و هزینه‌ها است و مواردی مانند میزان فروش، هزینه‌های غذا، هزینه‌های نیروی کار، هزینه‌های عملیاتی و سود شما را با هم تطبیق می‌دهد. شما و حسابدارتان می‌توانید از صورت سود و زیان برای بررسی کل درآمد و هزینه‌های کسب و کار خود در یک دوره زمانی استفاده کنید.

با استفاده از صورت سود و زیان رستوران می‌توانید تصمیم بگیرید که هزینه کدام بخش‌ها را کم کنید، چگونه افزایش درآمد داشته باشید و آیا زمان مناسبی برای تغییر استراتژی کسب و کار است یا نه.

صورت جریان وجوه نقد

صورت جریان وجوه نقد (یا صورت جریان نقدی) مسیر پول نقدی که در کسب و کار شما جریان دارد را دنبال می‌کند. صورت‌های جریان نقدی وضعیت هزینه‌های عملیاتی، سرمایه گذاری، بدهی و تامین مالی شما را مشخص می‌کند.

صورت جریان وجوه نقد چه اهمیتی دارد؟

با استفاده از این گزارش مالی متوجه خواهید شد که در حال حاضر، چه مقدار پول نقد در دست دارید. آیا می‌توانید جریان نقدی مثبت کافی برای حفظ یا رشد کسب و کار خود ایجاد کنید یا اینکه باید به دنبال سرمایه گذار باشید.

ترازنامه

ترازنامه رستوران دارایی‌ها، بدهی‌ها و حقوق صاحبان سهام شما را مشخص می‌کند. منظور از دارایی‌ها چیزهایی است که شما مالک آنها هستید، مانند تجهیزات، موجودی کالا، و پول نقد. منظور از بدهی، قبوض و وام‌های پرداخت نشده است. با استفاده از ترازنامه، میزان دارایی خالص شما، زمانی که بدهی‌ها از دارایی‌هایتان کم می‌شود را نشان می‌دهد. در صورتی که عدد نهایی که ترازنامه به شما می‌دهد، یک عدد منفی باشد، به این مغنی است که شما بدهکار هستید. این می‌تواند به معنای کاهش هزینه‌های عملیاتی یا یافتن راه‌هایی برای ایجاد درآمد بیشتر برای پوشش بدهی‌ها باشد.

ترازنامه چه اهمیتی دارد؟

ترازنامه به شما کمک می‌کند که متوجه شوید آیا بیشتر از آنچه در حال حاضر دارید، به علاوه ارزش فعلی دارایی‌ها و کل کسب و کارتان بدهکار هستید یا خیر. در صورتی که کسب و کار شما با مشکل روبه‌رو باشد، با استفاده از این گزارش می‌توانید به موقع متوجه شده و اقدامات لازم برای حل مشکل را انجام دهید.

گزارش درآمد رستوران

گزارش‌های درآمد کل درآمد مورد انتظار برای یک دوره و نحوه تقسیم درآمد بین غذا و نوشیدنی را مشخص می‌کنند. می‌توانید از گزارش‌های درآمد به‌عنوان ابزار پیش‌بینی میزان درآمدی که در آینده به دست خواهید آورد، استفاده کنید. تهیه گزارش مالی به صورت روزانه، هفتگی و ماهیانه از جمله مواردی است که در نحوه حسابداری رستوران باید در نظر داشته باشید. می‌توانید از گزارش‌های درآمد برای تعیین اهداف فروش واقعی و ارزیابی آنها استفاده کنید.

گزارش درآمد رستوران چه اهمیتی دارد؟

از گزارش درآمد برای تعیین اهداف فروش برای کارکنان، تصمیم گیری در مورد رشد و جذب سرمایه گذاران استفاده کنید.

گزارش هزینه‌های قابل کنترل

همان‌طور که از نام این گزارش مشخص است، از آن می‌توانید برای کنترل هزینه‌هایی که در اختیار شما هستند، استفاده کنید. گزارش‌های هزینه‌های قابل کنترل مسئول ردیابی موجودی مواد غذایی و نوشیدنی و نیروی کار شما هستند. با استفاده از آن می‌توانید حاشیه هزینه‌های عملیاتی خود را تعیین و هزینه اصلی را محاسبه کنید.

گزارش پیش بینی شرایط مالی

گزارش پیش بینی شرایط مالی شما تخمین تقریبی از میزان درآمدی است که در آینده خواهید داشت. در گزارش پیش‌بینی مالی شما از کل درآمد، سود ناخالص و درصد سود عملیاتی شما استفاده می‌شود تا مشخص شود چقدر برای هزینه‌های قابل کنترل و هزینه‌های غیرقابل کنترل خرج می‌کنید و در نهایت و سود باقی مانده چقدر است.

گزارش پیش بینی مالی رستوران چه اهمیتی دارد؟

با استفاده از این گزارش، تصویری از آینده کسب و کار خود خواهید داشت. شما بر اساس این گزارش می‌توانید از روندهای احتمالی آتی مطلع شده و به موقع برای همراه شدن با آنها، تصمیم بگیرید.

چه افرادی در حسابداری رستوران نقش ایفا می‌کنند؟

حسابداری رستوران کار تک نفره نیست. حتی در مشاغل کوچک، حسابداری رستوران کاری است که به مشارکت چندین نفر که در بخش‌های مختلف رستوران فعالیت می‌کنند، نیاز دارد. برای  حسابداری رستوران به مشارکت صاحب کسب و کار، حسابدار رستوران و کارکنان نیاز است:

  • به عنوان صاحب رستوران، شما مسئول اداره کسب و کار با چشم انداز و هدف مشخص هستید. هدف اصلی شما ممکن است سرو غذای عالی در یک محیط عالی باشد. با این حال، شما همچنین موظف هستید اطمینان حاصل کنید که عملکرد رستوران از نظر مالی در وضعیت مناسبی قرار دارد. برای انجام این کار، باید اصطلاحات حسابداری رستوران و نحوه ارتباط آنها با نیازهای رستوران خود را بدانید. این موضوع به معنای سرمایه گذاری بر روی ابزار، نرم افزار حسابداری و نیروی انسانی مناسب است.
  • اگر می‌خواهید یک حسابدار حرفه‌ای استخدام کنید، حتما به دنبال یک حسابدار مخصوص رستوران باشید. فردی که با نحوه حسابداری رستوران آشنا است، در زمینه اصول حسابداری رستوران تخصص دارد و برای رسیدن شما به اهداف عالی، راهنمایی می‌کند.
  • برای اینکه در حسابداری رستوران شما خللی ایجاد نشود، اطمینان حاصل کنید که نرم افزار حسابداری رستوران شما با دستگاه پوز یکپارچه شده و قابل ادغام است. در صورتی که این دو سیستم یا یکدیگر یکپارچه شده باشند، تطبیق سوابق فروش و سپرده‌های بانکی شما به صورت خودکار قابل انجام خواهد بود.
  • کارکنان رستوران و به خصوص آن دسته از افرادی که به طور مستقیم با مشتریان در ارتباط هستند، در نحوه حسابداری رستوران شما نقش به سزایی ایفا می‌کنند. گرچه انعام کارکنان به عنوان درآمد رستوران طبقه بندی نمی‌شود، باید گزارش شوند و مالیات بر آنها پرداخت شود. اطمینان حاصل کنید که تمام کارکنان رستوران، اطلاعات را به صورت صحیح در اختیار شما قرار می‌دهند.

چه رستوران‌هایی به متخصص و مشاور حسابداری رستوران نیاز دارند؟

حسابداری رستوران‌ها اصول و مبانی منحصر به خود را دارد و به هیچ وجه نمی‌توان این کار را به یک فرد بدون دانش و تجربه سپرد. حتی اگر شما صاحب رستوران هم باشید، نمی‌توانید مسئولیت حسابداری رستوران خود را به عهده بگیرید.

چه افرادی در حسابداری رستوران نقش ایفا می‌کنند؟

برای  حسابداری رستوران به مشارکت صاحب کسب و کار، حسابدار رستوران و کارکنان نیاز است

حسابداری رستوران به کمک اکانتیک

ما در اکانتیک فکر میکنیم امروزه هزینه ها ی پرسنلی و سخت گیری های موجود در حوزه مالیات ستانی توسط سازمان امور مالیاتی، وجود بازار رقابتی در حوزه رستوران داری سود آوری را در این مشاغل و کسب کارها سخت تر کرده است.
از آنجا که هزینه های مواد اولیه نسبت به کیفیت و حجم فعالیت برای اغلب رستوران ها غیر قابل انکار بوده و از نگاه اکانتیک آنچه که از اهمیت ویژه ای بر خوردار است، کنترل هزینه پرسنلی و استفاده بهینه از نیروی کار و مهم تر از آن کنترل ضایعات و بهای تمام شده رستوران هاست.
از همین رو اکانتیک نگاه ویژه به محاسبه بهای تمام شده رستوران و محاسبه و کنترل انحراف مصرف مواد اولیه در رستوران دارد که با توجه به این مهم میتوان به میزان قابل توجه ای هزینه های اضافی را کنترل و به بازدهی بیشتر کمک کرد. اکانتیک با گرد آوری تیم تخصصی بهای تمام شده رستورانی در کنار شماست.

سوالات متداول

حسابداری رستوران شامل ثبت و پردازش تمامی تراکنش‌های مالی، مدیریت دارایی‌ها و بدهی‌ها، تهیه گزارشات مالی، بررسی هزینه‌ها و درآمدها، بودجه‌بندی، پردازش حقوق و دستمزد پرسنل، مدیریت مالیات و سایر فعالیت‌های مرتبط با مالیات و حسابداری رستوران می‌شود.

حسابداری رستوران به مدیران و صاحبان رستوران کمک می‌کند تا اطلاعات مالی دقیق و صحیح داشته باشند و تصمیم‌های بهتری در زمینه مدیریت مالی، کنترل هزینه‌ها، برنامه‌ریزی مالی و استراتژی‌های توسعه کسب و کار بگیرند. همچنین به آن‌ها کمک می‌کند تا با قوانین مالیاتی و حسابداری مطابقت داشته و از نقض قوانین مالیاتی جلوگیری کنند.

    • مشکلات شامل هزینه‌های استخدام، نیاز به تجهیزات و نرم‌افزارهای حسابداری، کمبود تخصص و تجربه، زمان و انرژی مدیریت، نگرانی‌های امنیتی و نیاز به آموزش و آپدیت مداوم حسابداران داخلی است.
  •  

مزایای برون سپاری حسابداری شامل کاهش هزینه‌ها، دسترسی به تخصص، صرفه جویی در زمان، افزایش انعطاف پذیری و بهبود کیفیت خدمات حسابداری است.

گزارش‌های مهم شامل گزارش فروش روزانه، چارت حساب‌های رستوران، صورت سود و زیان، صورت جریان وجوه نقد، ترازنامه، گزارش درآمد رستوران، گزارش هزینه‌های قابل کنترل و گزارش پیش بینی شرایط مالی است.

رستوران‌ها، فست‌فودها، کترینگ‌ها، کافی‌شاپ‌ها و رستوران‌های بیرون‌بر نیاز به متخصص و مشاور حسابداری رستوران دارند تا به بهترین شکل ممکن امور مالی خود را مدیریت کنند.

برون سپاری به شرکت حسابداری اکانتیک باعث کاهش هزینه‌ها، دسترسی به تخصص و تجربه بالاتر، صرفه جویی در زمان و بهبود کیفیت خدمات حسابداری رستوران می‌شود.

مقالات مرتبط حسابداری رستوران