کاست کنترل (cost control) ، مدیریت و کنترل هزینه های رستوران
کاست کنترل (cost control) یا کنترل هزینههای رستوران، یکی از چالشهای اصلی رستورانداران در ایران است که بعد از خبر افزایش حقوق سال 1401، به
خیابان ولیعصر - روبروی پارک ملت - برج سایه - طبقه هفتم - واحد یک
اکانتیک یک شرکت حسابداری رستوران با خدمات کامل متشکل از افراد با تجربه و حرفهای است که نیازمندیهای رایج حسابداری کسب و کار شما را درک و رفع میکند. خدماتی که ما ارائه میدهیم متناسب با نیازمندیهای شما با هدف افزایش سودآوری و رشد رستوران شما متنوع و متفاوت هستند. خدمات حسابداری رستوران اکانتیک، شامل انجام امور حسابداری، مالی و مالیاتی است. برای دریافت مشاوره رایگان، روی فرم را تکمیل کنید.
حسابداری رستوران، حتی برای باتجربه ترین رستورانداران، یک دنیا و یک زبان کاملا جدید است! صورت سود و زیان چیست؟ هزینه راه اندازی اولیه رستوران چگونه محاسبه میشود؟ تفاوت بین حسابدار رستوران و حسابرس چیست؟ بهترین نرم افزار حسابداری رستوران چیست و چگونه باید از آن استفاده کنم؟
حسابداری رستوران میتواند برای بسیاری از افرادی که در صنعت رستورانداری فعالیت میکنند، ترسناک و پیچیده باشد. رعایت تمام قوانین مالی، مالیاتی و حقوقی، یکی از مهمترین چالشهایی است که صاحب رستوران با آن روبهرو است. حسابداری رستوران زمان بر، حساس به زمان و وابسته به دقت است.
نکته حائز اهمیت این است که آشنایی با نحوه حسابداری رستورانها، عموما به عهده صاحب رستوران نیست و بهتر است از یک مشاور حسابداری رستوران یا حسابدار با تجربه در این زمینه کمک گرفت. شما با استفاده از یک مشاوره و یا حسابداری که با تمام اصول و مبانی صنعت رستوران آشنا است، میتوانید بر اساس تحلیل آمار درست، به بهترین شکل برای کسب و کارتان تصمیم بگیرید. در این مطلب قصد داریم صفر تا صد نحوه حسابداری رستورانها و مواردی که در این زمینه باید در نظر داشته باشید را به شما عزیزان آموزش دهیم. پس اگر میخواهید بدانید که حسابداری رستوران چگونه است، تا پایان این مطلب همراه ما باشید.
در پایان یک روز شلوغ، انجام امور حسابداری رستوران، از پرداخت تا بستن حسابها، برای تمام صاحبان این مدل از کسب و کار، با چالشهای زیادی همراه است. مجموعه اکانتیک، با هدف رفع نیاز این چالشها و دغدغههای صاحبان رستوران ایجاد شده است. تیم مجرب ما در اکانتیک میتواند مسئولیتهای روزانه، ماهانه و سالانه حسابداری رستوران را که بر دوش شما سنگینی میکند، به بهترین شکل ممکن، به عهده میگیرد.
فرقی نمیکند که قصد راه اندازی رستوران را دارید، یا در حال مدیریت یک رستوران در مقیاس بزرگ یا کوچک باشید؛ تیم حسابداری رستوران اکانتیک، برای خدمت رسانی به شما آماده است. همین الان با شماره … تماس گرفته و مشاوره رایگان دریافت کنید.
حسابداری رستورانها اصول و مبانی منحصر به خود را دارد و به هیچ وجه نمیتوان این کار را به یک فرد بدون دانش و تجربه سپرد. حتی اگر شما صاحب رستوران هم باشید، نمیتوانید مسئولیت حسابداری رستوران خود را به عهده بگیرید.
یک حسابدار آموزشدیده، چه در داخل مجموعه، چه به صورت پاره وقت، یا یک شرکت مشاوره حسابداری، شما را از بار تحلیلهای مالی پیچیده و کارهای وقتگیر روزانه رها میکند.
حسابداری که به طور خاص در زمینه حسابداری رستورانها تجربه و دانش داشته باشید، میداند که وضعیت مالی خوب برای یک رستوران، به چه معنا است. با شاخصهای کلیدی عملکرد رستوران به خوبی آشنا است و به شما میگوید برای بهبود عملکرد رستوران، بر چه مواردی باید تمرکز داشته باشید. حسابداران رستوران میدانند که چگونه دادهها را به طور دقیق و درست جمعآوری کنند. آنها به طور خاص برای تجزیه و تحلیل مالی صنعت رستوران آموزش دیدهاند تا کاستیهای عملیاتی، و روندهایی را که نیاز به اقدام فوری یا بلندمدت دارند را شناسایی کنند.
پس به حسابداری رستوران نیاز خواهید داشت اگر در هریک از زمینههای زیر به کمک نیاز دارید:
یکی از عواملی که در موفقیت رستورانها و البته تمامی کسب و کارها نقش مهمی ایفا میکند، دقت در انجام امور مالی و پرداخت صورت حسابها در زمان درست است. صرف نظر از اندازه کسب و کار شما، حسابداری دقیق و کارآمد به رستوران شما کمک میکند تا متوجه شوید از نظر قدرت مالی و ریسک در چه مرحلهای قرار دارید.
تیم حسابداری رستوران اکانتیک به شما این امکان را میدهد تا تنها روی کسب و کار(های) خود تمرکز کنید، زیرا ما با تمام قدرت و تواناییهای خود، روی پایداری شرایط مالی شما و حذف هرگونه هزینههای بی مورد برای حفظ کسب و کار شما در شرایط نامناسب اقتصاد ایران، تمرکز خواهیم کرد.
حسابداری حقوق و دستمزد، یکی از اصلیترین نیازمندیهای هر کسب و کاری است. اما در مشاغلی مانند رستورانها، این احتمال که از تطبیق صورت حسابهای بانکی خود عقب بمانید، بسیار زیاد است. در این شرایط برای مدیریت اسناد حسابداری و جریان نقدینگی، قطعا به کمک و ابتکار عمل نیاز خواهید داشت. برای دریافت راهنمایی در خصوص انجام امور حسابداری رستوران، همین الان با ما تماس بگیرید تا مشاوران ما راهنمایی لازم را در اختیار شما قرار دهند. اجازه ندهید که پیچیدگی امور مالی رستوران شما بیش از پیش افزایش یابد. فرصت را از دست ندهید و به ما اعتماد کنید.
استفاده از بهترین نرم افزار حسابداری رستوران، تنها یکی از نیازمندیهای اصلی برای مدیریت صحیح امور مالی رستورانها است. اما شما برای تصمیمگیری و سر و سامان دادن به امور مالی خود، فقط به این نرم افزار نیاز ندارید. شما باید هر ماه بر اساس گزارشهای متنوع و صحیحی که دارید، از امور مالی خود مطلع شوید. تیم متخصص حسابداری رستوران اکانتیک میتواند به شما در زمینه تطبیق صورت حسابها، حسابهای پرداخت شده و پرداخت نشده، حقوق و دستمزد، جریان نقدی و بودجه بندی و پیش بینی کمک کند. بدون شک بر اساس گزارش دقیق و به موقعی که از وضعیت خود دریافت میکنید، تصمیمات بهتری خواهید گرفت. فرصتها را شناسایی، چالشها را پیشبینی و به موقع برای جلوگیری از ضرر، برنامه ریزی کنید.
ما به دهها کسبوکار کوچک کمک کردهایم تا برنامه ریزی امور مالی خود را به گونهای برنامه ریزی کنند که از طریق روشهای مختلف ماند جذب سرمایه، دریافت وام و … در مسیر رشد قرار بگیرند. وقتی میخواهید قدم بعدی را بردارید اما مطمئن نیستید که کدام راه را انتخاب کنید، مربیان و مشاوران ما میتوانند به شما در این زمینه کمک کنند.
آیا میخواهید بدانید که کسب و کار شما در شش ماه، یک یا پنج سال آینده کجا خواهد بود؟ تیم حسابداری رستوران اکانتیک برای آگاهی از پاسخ این سوال، به شما کمک خواهد کرد. متخصصان پیش بینی شرایط مالی ما، با تحلیل عملکرد گذشته و فعلی شما، شرایط آینده شما را پیش بینی خواهند کرد. علاوه بر این، تیم متخصص و توانمند حسابداری رستوران ما، با شناسایی ترندهای احتمالی در آینده به شما خواهد گفت که احتمالا در چه شرایطی قرار خواهید گرفت. در شرایط تصمیم گیری ما شما را تنها نخواهیم گذاشت و تا حد امکان راهنمایتان خواهیم بود.
یکی از مهمترین مواردی که در مورد نحوه حسابداری رستورانها باید بدانید این است که همکاری و تعامل شما به عنوان صاحب رستوران با حسابدار، همیشگی و دائمی است. درواقع برای انجام برخی از امور مربوط به حسابداری رستوران، به همکاری شما با حسابدار نیاز است.
با استفاده از اطلاعات کاملی که حسابدار در اختیار شما قرار میدهد، میتوانید شاخصهای کلیدی عملکرد را بررسی کرده و بر اساس آنها، تصمیمگیری کنید. در ادامه، به مهمترین نکاتی که در مورد گزارشها، شاخصهای کلیدی عملکرد و همچنین نحوه حسابداری رستوران بدانید، اشاره خواهیم کرد.
هر رستورانی به مجموعهای از گزارشها برای نظارت روزانه، هفتگی، ماهانه و سالانه سلامت مالی کسب و کار خود نیاز دارد. در ادامه لیستی از گزارشهایی است که برای حسابداری رستوران خود به آن نیاز دارید، در اختیار شما قرار میدهیم:
تهیه گزارش فروش روزانه، یکی از وظایف حسابدار رستوران است. گزارش فروش روزانه، گزارش اصلی شما در پایان روز است که هزینهها، فروش و میزان فروش آتی را اندازهگیری میکند. درآمد (فروش، مالیات، انعام و کارمزد کارت اعتباری) با تسویه حساب (حسابهای دریافتنی، سپردههای نقدی و کارت اعتباری، تخفیفها و کوپنها) تطبیق داده میشود. در شرایط ایدهآل، نتیجه تطبیق این دو حساب، باید نزدیک به صفر باشد.
گزارش فروش روزانه چه اهمیتی دارد؟
گزارش فروش روزانه به شما میگوید که کسب و کار شما در آن روز چگونه بوده است، بنابراین میتوانید با روزهای دیگر آن هفته، ماه، سال یا حتی سال به سال مقایسه کنید.
تهیه چارت حسابهای مالی، یکی دیگر از موارد مهمی است که در نحوه حسابداری رستورانها باید به آن توجه کرد. با استفاده از این چارت، گزارش کاملی از پولهایی که خرج شده و دریافت کردهاید، خواهید داشت. در این گزارش اطلاعاتی مانند درآمد، هزینهها، داراییها، بدهیها، بهای تمام شده کالای فروخته شده و حقوق صاحبان سهام را ثبت میکند. هریک از این هزینهها به هزینههای کوچکتری مانند هزینه خرید مواد غذایی، نوشیدنی، دستمزد کارکنان، بازاریابی، خدمات آب و برق، خشکشویی و غیره تقسیم میشود. با استفاده از نرم افزار حسابداری جامع، میتوانید این گزارشها را به صورت منظم و خودکار تهیه کنید.
چارت حسابهای رستوران چه اهمیتی دارد؟
با استفاده از این گزارش، اطلاعات کاملی در مورد سلامت کلی رستوران خود خواهید داشت، درواقع خواهید دانست که چگونه پول در میآورید و چگونه خرج میکنید. در صورتی که سهامداران و سرمایه گذاران برای بررسی وضعیت مالی رستوران از شما گزارشی خواستند، میتوانید از این گزارش استفاده کنید.
صورت سود و زیان رستوران بیان کننده میزان فروش و هزینهها است و مواردی مانند میزان فروش، هزینههای غذا، هزینههای نیروی کار، هزینههای عملیاتی و سود شما را با هم تطبیق میدهد. شما و حسابدارتان میتوانید از صورت سود و زیان برای بررسی کل درآمد و هزینههای کسب و کار خود در یک دوره زمانی استفاده کنید.
با استفاده از صورت سود و زیان رستوران میتوانید تصمیم بگیرید که هزینه کدام بخشها را کم کنید، چگونه افزایش درآمد داشته باشید و آیا زمان مناسبی برای تغییر استراتژی کسب و کار است یا نه.
صورت جریان وجوه نقد (یا صورت جریان نقدی) مسیر پول نقدی که در کسب و کار شما جریان دارد را دنبال میکند. صورتهای جریان نقدی وضعیت هزینههای عملیاتی، سرمایه گذاری، بدهی و تامین مالی شما را مشخص میکند.
صورت جریان وجوه نقد چه اهمیتی دارد؟
با استفاده از این گزارش مالی متوجه خواهید شد که در حال حاضر، چه مقدار پول نقد در دست دارید. آیا میتوانید جریان نقدی مثبت کافی برای حفظ یا رشد کسب و کار خود ایجاد کنید یا اینکه باید به دنبال سرمایه گذار باشید.
ترازنامه رستوران داراییها، بدهیها و حقوق صاحبان سهام شما را مشخص میکند. منظور از داراییها چیزهایی است که شما مالک آنها هستید، مانند تجهیزات، موجودی کالا، و پول نقد. منظور از بدهی، قبوض و وامهای پرداخت نشده است. با استفاده از ترازنامه، میزان دارایی خالص شما، زمانی که بدهیها از داراییهایتان کم میشود را نشان میدهد. در صورتی که عدد نهایی که ترازنامه به شما میدهد، یک عدد منفی باشد، به این مغنی است که شما بدهکار هستید. این میتواند به معنای کاهش هزینههای عملیاتی یا یافتن راههایی برای ایجاد درآمد بیشتر برای پوشش بدهیها باشد.
ترازنامه چه اهمیتی دارد؟
ترازنامه به شما کمک میکند که متوجه شوید آیا بیشتر از آنچه در حال حاضر دارید، به علاوه ارزش فعلی داراییها و کل کسب و کارتان بدهکار هستید یا خیر. در صورتی که کسب و کار شما با مشکل روبهرو باشد، با استفاده از این گزارش میتوانید به موقع متوجه شده و اقدامات لازم برای حل مشکل را انجام دهید.
گزارشهای درآمد کل درآمد مورد انتظار برای یک دوره و نحوه تقسیم درآمد بین غذا و نوشیدنی را مشخص میکنند. میتوانید از گزارشهای درآمد بهعنوان ابزار پیشبینی میزان درآمدی که در آینده به دست خواهید آورد، استفاده کنید. تهیه گزارش مالی به صورت روزانه، هفتگی و ماهیانه از جمله مواردی است که در نحوه حسابداری رستوران باید در نظر داشته باشید. میتوانید از گزارشهای درآمد برای تعیین اهداف فروش واقعی و ارزیابی آنها استفاده کنید.
گزارش درآمد رستوران چه اهمیتی دارد؟
از گزارش درآمد برای تعیین اهداف فروش برای کارکنان، تصمیم گیری در مورد رشد و جذب سرمایه گذاران استفاده کنید.
همانطور که از نام این گزارش مشخص است، از آن میتوانید برای کنترل هزینههایی که در اختیار شما هستند، استفاده کنید. گزارشهای هزینههای قابل کنترل مسئول ردیابی موجودی مواد غذایی و نوشیدنی و نیروی کار شما هستند. با استفاده از آن میتوانید حاشیه هزینههای عملیاتی خود را تعیین و هزینه اصلی را محاسبه کنید.
گزارش پیش بینی شرایط مالی شما تخمین تقریبی از میزان درآمدی است که در آینده خواهید داشت. در گزارش پیشبینی مالی شما از کل درآمد، سود ناخالص و درصد سود عملیاتی شما استفاده میشود تا مشخص شود چقدر برای هزینههای قابل کنترل و هزینههای غیرقابل کنترل خرج میکنید و در نهایت و سود باقی مانده چقدر است.
گزارش پیش بینی مالی رستوران چه اهمیتی دارد؟
با استفاده از این گزارش، تصویری از آینده کسب و کار خود خواهید داشت. شما بر اساس این گزارش میتوانید از روندهای احتمالی آتی مطلع شده و به موقع برای همراه شدن با آنها، تصمیم بگیرید.
حسابداری رستوران کار تک نفره نیست. حتی در مشاغل کوچک، حسابداری رستوران کاری است که به مشارکت چندین نفر که در بخشهای مختلف رستوران فعالیت میکنند، نیاز دارد. برای حسابداری رستوران به مشارکت صاحب کسب و کار، حسابدار رستوران و کارکنان نیاز است:
حسابداری رستورانها اصول و مبانی منحصر به خود را دارد و به هیچ وجه نمیتوان این کار را به یک فرد بدون دانش و تجربه سپرد. حتی اگر شما صاحب رستوران هم باشید، نمیتوانید مسئولیت حسابداری رستوران خود را به عهده بگیرید.
برای حسابداری رستوران به مشارکت صاحب کسب و کار، حسابدار رستوران و کارکنان نیاز است
ما در اکانتیک فکر میکنیم امروزه هزینه ها ی پرسنلی و سخت گیری های موجود در حوزه مالیات ستانی توسط سازمان امور مالیاتی، وجود بازار رقابتی در حوزه رستوران داری سود آوری را در این مشاغل و کسب کارها سخت تر کرده است.
از آنجا که هزینه های مواد اولیه نسبت به کیفیت و حجم فعالیت برای اغلب رستوران ها غیر قابل انکار بوده و از نگاه اکانتیک آنچه که از اهمیت ویژه ای بر خوردار است، کنترل هزینه پرسنلی و استفاده بهینه از نیروی کار و مهم تر از آن کنترل ضایعات و بهای تمام شده رستوران هاست.
از همین رو اکانتیک نگاه ویژه به محاسبه بهای تمام شده رستوران و محاسبه و کنترل انحراف مصرف مواد اولیه در رستوران دارد که با توجه به این مهم میتوان به میزان قابل توجه ای هزینه های اضافی را کنترل و به بازدهی بیشتر کمک کرد. اکانتیک با گرد آوری تیم تخصصی بهای تمام شده رستورانی در کنار شماست.
کاست کنترل (cost control) یا کنترل هزینههای رستوران، یکی از چالشهای اصلی رستورانداران در ایران است که بعد از خبر افزایش حقوق سال 1401، به
مالیات بر ارزش افزوده رستوران، از جمله مسائل مهم در محاسبه مالیات و حسابداری رستوران است. بر اساس آخرین اخباری که در سال 1400 منتشر
محاسبه بهای تمام شده غذا، یکی از موضوعات مهم، در حسابداری رستوران است. بر اساس آمار جهانی، درصد سود غذا و نوشیدنی در رستورانها، بین