نرخ صفر مالیاتی چیست؟ برخی از مشاغل به گونه ای تعریف شده اند که درآمد آنها با مقدار مالیات صفر محاسبه می شود. این خود یک مشوق است که شامل حال برخی کسب و کارها می گردد. اگر قصد آشنایی با نرخ صفر مالیاتی را دارید، حتما تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
منظور از نرخ صفر مالیاتی چیست؟
مقوله مالیات، یکی از مهم ترین موضوعات برای تامین درآمد یک کشور است تا بتواند مصارف و هزینه های جاری و پیشرفت آن جامعه را تامین کند. لکن برخی از مشاغل به دلیل حساسیت ها و یا نوع مشاغلی که دارند، نیاز مردم به آنها، جلوگیری از ورشکستگی و بهبود شرایط اقتصادی کسب و کار، از پرداخت مالیات معاف می شوند. تمام این مشاغل به صورت گزینشی بوده و شامل همه کسب و کارها نمی شود. در ادامه به معرفی چنین کسب و کارهایی می پردازیم.
نرخ صفر مالیاتی بدان معنا است که مالیاتی از درآمد این کسب و کارها طلب نمی شود و مقدار آن صفر است. همانطور که می دانید، مالیات بر اساس میزان فروش افراد تعیین می گردد. محاسبات مالیات با توجه به ماده 131 و 105 صورت می گیرند و شما می توانید با استناد به نرخ های ارائه شده در هر سال و با توجه به اینتا کدی که دارید، به مقدار تقریبی آن برسید.
نکته: توجه نمایید که مشاغل با این نرخ مالیات از برخی تکالیف معاف نیستند. این نکته مهم را در ادامه بیشتر توضیح می دهیم.
ممکن است این سوال برای شما پیش آید که مرجع قوانین نرخ صفر مالیاتی چیست؟ از آنجایی که نرخ صفر یک نوع معافیت محسوب می شود، باید به باب چهارم قانون مالیات های مستقیم مراجعه کرد و ماده های این نوع مالیات را مشاهده نمود. مهم ترین ماده ای که می توان در این بخش به آن اشاره کرد، ماده 132 قانون مالیات های مستقیم می باشد.
همچنین بخوانید: مالیات بر گردش حساب چیست؟ + نحوه محاسبه و محدودیتهای آن
نرخ صفر مالیاتی شامل چه مشاغلی می شود؟
یکی از پرسش های مهم کاربران و بسیاری از افراد آن است که مشاغل نرخ صفر مالیاتی کدامند؟ چه کسا نی می توانند از این مشوق های مالیاتی بهره مند شوند؟ در پاسخ می توان به موارد زیر اشاره نمود که عبارتند از:
- کسب و کارهای اینترنتی که از سکوهای داخلی استفاده می کنند، به شرط آنکه حقیقی بوده و توسط وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات تایید شده باشند، مشمول نرخ صفر مالیاتی هستند. البته این مشاغل باید تا انتهای سال 1402، فاقد پرونده مالیاتی باشند.
- اوراق مالی اسلامی مربوط به دولت و نیز کارمزدهای مرتبط به آنها مثلا برای معامله گران این اوراق، براساس قانون بودجه سال 1403 مشمول مالیات نرخ صفر هستند.
- واحدهای تولیدی و خدماتی و مواردی از این قبیل که بیش از 50 نفر نیرو داشته باشند، به شرط آنکه در دوره معافیت خود، به اندازه 50% نیروی شاغل خود را بیشتر کنند، یکسال به معافیت مالیات با نرخ صفر آنها اضافه می شود.
- درآمد دفاتر گردشگری و زیارتی که منبع درآمد آنها از گردشگران خارجی بوده و یا برای اعزام زائر به کشورهای عراق، عربستان و سوریه فعالیت می کنند. این موسسات مشمول نرخ صفر مالیاتی می شوند.
- با توجه به ماده 3 قانون حمایت از موسسات دانش بنیان، درآمد این شرکت ها با یک سری قرارها و به شرط تسلیم اظهارنامه مالیاتی، صفر خواهد بود.
- یکی دیگر از مشاغل، اشخاص حقوقی هستند که به کارهای تولیدی مشغول بوده و دارای پروانه بهره برداری از وزارت مربوطه می باشند.
- درآمد ناشی از صادرات محصولات کشاورزی و یا کالاهای غیر نفتی، به صورت 100% مشمول نرخ صفر مالیاتی هستند.
- مالیات برای درآمد مجموعه هایی که به شهرداری ها وابسته هستند، با نرخ صفر محاسبه می شود.
- مجموعه های تولیدی و یا معدنی که در مناطق ویژه اقتصادی فعالیت می کنند، با نرخ صفر محاسبه می گردند.
نکات مهم راجع به مشاغل با نرخ صفر
نکات مهم برای قانون نرخ صفر مالیاتی چیست؟ چه مواردی را برای این نوع قوانین در نظر بگیریم؟ در این خصوص می توان به چند مورد زیر اشاره نمود:
- همه مشاغلی که در قسمت قبل بیان شدند، با یک سری شرایط مشمول این نوع قانون می شوند. اگر نمی دانید شرایط مشمول شدن در نرخ صفر مالیاتی چیست؟ بهتر است به باب 4 قانون مالیات های مستقیم مراجعه کنید.
- یکی از مواردی که باید به آن توجه شود، فعالیت در مناطق کمتر توسعه یافته است. این مزیت برای شما وجود دارد که با فعالیت در این مناطق، زمان مشوق مالیاتی را بیشتر (2 یا 3 برابر) کنید.
- با توجه به ماده 146، باید بدانید که ماده ها و بندهایی که در قانون مالیات مستقیم برای نرخ صفر مالیاتی بیان شده اند، نیاز به انجام تکالیف و ارسال اظهارنامه دارند.
- تنها زمانی می توان شاهد پذیرفته شدن قوانین مالیاتی مانند این مشوق ها بود که سازمان، انجام تکالیف مودی را تایید کند.
- اگر در مناطق ویژه اقتصادی فعالیت می کنید، باید در نواحی اقتصادی منطقه ویژه استقرار داشته باشید.
سوالات متداول کاربران
حال که به صورت کامل فهمیدیم نرخ صفر مالیاتی چیست؟، برخی از پرسش های متداول شما کاربران را بیان می کنیم که به شرح زیر هستند:
- تفاوت معافیت مالیاتی با نرخ صفر مالیاتی چیست؟ نرخ صفر به معنای آن است که مالیات مبتنی بر درآمد شما 0 بوده و نیازی نیست مبلغی را به عنوان این هزینه به سازمان امور مالیاتی پرداخت نمایید. معافیت مالیاتی بدین معنا است که قوانین مربوط به این حوزه که شامل یک سری تکالیف است، شامل کسب و کارتان نمی شود. حال که فهمیدیم تفاوت نرخ صفر با معافیت مالیاتی چیست، اجازه دهید یک مثال بزنیم.
به عنوان مثال در معافیت مالیاتی، اصلا نیازی نیست تا برای ارسال اظهارنامه اقدام کنید. این در حالی است که در مشاغل نرخ صفر، باید اظهارنامه را ارائه نمایید تا مشمول این مشوق مالیاتی بشوید.
- منظور از اظهارنامه مالیاتی صفر چیست؟ این اصطلاح به اظهارنامه مالیاتی مشاغلی که مشمول قانون نرخ صفر مالیاتی هستند، اطلاق می شود.
شما کاربران می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر از این مشوق های مالیاتی، مقالات سایت را مطالعه کرده و یا با کارشناسان سایت در تماس باشید.