یکی از مهم ترین دغدغه های مدیریت رستوران شناسایی هزینههای پیش بینی نشده و مخفی در رستوران است. عدم توجه به این هزینه ها می تواند منجر به اختلال در بودجه بندی شده و مشکلات مالی متعددی ایجاد نماید. با توجه به این موضوع مدیریت مالی رستوران و برآورد تمامی هزینه های شناخته شده و غیر قابل پیش بینی از اهمیت فوق العاده بالایی برخوردار می باشد. به همین دلیل است که تمامی مدیران موفق برای مدیریت و کنترل رستوران خود از حسابداران متخصص و حرفه ای کمک می گیرند. با توجه به این موضوع در ادامه قصد داریم شما را با تمامی هزینه های رستوران به ویژه هزینه های پیش بینی نشده به طور کامل آشنا کنیم.
ابتدایی ترین هزینه های رستوران
هزینه های مربوط به راه اندازی یک رستوران از ابتدایی ترین هزینه هایی می باشند که در مدیریت رستوران به آن ها می پردازند. به طور کلی زمانی که قرار است یک رستوران راه اندازی شود باید هزینه های ابتدایی را شناسایی کرد. سپس نیاز است تا بودجه لازم را برای پرداخت این هزینه ها برآورد نمود. بسیاری از صاحبان رستوران ها این کار را خودشان انجام می دهند و بسیاری از هزینه ها را ارزیابی نمی کنند. این موضوع می تواند منجر به کمبود بودجه شده و در همان ابتدا آن ها را با شکست مواجه کند. به همین دلیل بهتر است در ابتدا هزینه های لازم برای راه اندازی یک رستوران را بشناسید. این هزینه ها عبارتند از:
- هزینه لازم برای اجاره و یا خرید فضای تجاری رستوران
- هزینه لازم برای بازسازی و دکوراسیون رستوران
- خرید لوازم مورد نیاز رستوران مانند تجهیزات آشپزخانه، میز و صندلی، صندوق رستوران و …
- هزینه برای خرید انواع تکنولوژی مورد استفاده در رستوران مانند نرم افزارهای حسابداری، ابزارهای رزرو، سیستم انبارداری، چاپگر رسید و …
- دریافت انواع مجوزهای لازم برای راه اندازی رستوران
- بودجه لازم برای بازاریابی و تبلیغات
شناسایی چالش های مالی رستوران
چالش های مالی رستوران یکی از مهم ترین و جدی ترین مسائلی می باشد که در مدیریت رستوران مورد توجه قرار می گیرد. نکته قابل توجه این است که علاوه بر هزینه هایی که در موارد فوق به آن ها اشاره شد، مسائل مالی دیگری نیز وجود دارند که در مدیریت مالی رستوران باید به آن ها پرداخته شود. این مسائل عبارتند از:
- هزینه مربوط به حقوق، بیمه و مزایای کارکنان
- هزینه مواد اولیه مورد نیاز رستوران
- هزینه مسائل خدماتی رستوران مانند مواد شوینده و …
- پرداخت قبوض برق، آب و گاز
- اقساط مالیات کسب و کار
- هزینه مربوط به کارمزد پرداخت ها
- بودجه لازم برای در نظر گرفتن تخفیفات و جشنواره های مختلف
- هزینه های جانبی رستوران مانند گروه موسیقی و … (این هزینه کاملا اختیاری و با توجه به اهداف و اولویت های مدیریت رستوران تعیین می شود.)
مدیریت رستوران و هزینه های پیش بینی نشده رستوران
یکی از مهم ترین چالش های مدیریت رستوران و کنترل مسائل مالی، عدم توجه به هزینه های پیش بینی نشده است. برخی از هزینه ها که می توان به آن ها هزینه مخفی نیز گفت، در زمان بودجه بندی و مدیریت مالی رستوران مورد توجه قرار نمی گیرند. این موضوع موجب می شود تا مدیران در زمان رسیدگی به مسائل مالی با کمبود بودجه مواجه شوند.
بنابراین بهترین کار برای مدیریت رستوران در نظر گرفتن این هزینه ها و تعیین بودجه ای مشخص برای رسیدگی به آن هاست. برخی از هزینه های پنهان شامل مواردی مانند حوادث ساختمانی می گردند که ممکن است باعث آسیب دیدگی دیوارها، خرابی تجهیزات الکترونیکی، خراب شدن لوله کشی ها و … شوند. همچنین ممکن است در زمان افتتاح رستوران با استقبال زیادی مواجه نشوید و مجبور باشید که بخشی از هزینه های ماه اول را از جیب بپردازید. در این صورت باید کمبود نقدینگی رستوران را نیز پیش بینی نمایید.
بهترین راهکار برای مدیریت رستوران و برآورد کامل هزینه های آن کمک گرفتن از تیم حسابداری مجرب و متخصص است. حسابداران حرفه ای به خوبی از هزینه های پیش بینی نشده رستوران ها آگاه هستند. به همین دلیل در زمان بودجه بندی و برنامه ریزی مالی این هزینه ها را نیز در نظر می گیرند. این کار در کاهش مشکلات مالی و پیشگیری از کمبود بودجه نقش بسیار موثری دارد. تیم اکانتیک از تخصصی ترین و حرفه ای ترین موسسات حسابداری بوده که می تواند در مسیر مدیریت مسائل مالی رستوران شما را همراهی کند.
همچنین بخوانید: پیش بینی شرایط مالی چیست و چه اهمیتی دارد؟
جمع بندی
به طور کلی باید گفت که بخش بودجه بندی و رسیدگی به هزینه ها یکی از مهم ترین چالش های مدیریت رستوران است. توجه داشته باشید که علاوه بر هزینه های ثابت و متغیر، هزینه های پیش بینی نشده ای نیز وجود دارند که شناسایی و کنترل آن ها از اهمیت فوق العاده ای برخوردار می باشد. در صورتی که این هزینه ها به درستی شناسایی و مهار نشوند، می توانند مدیریت را با کمبود بودجه مواجه کنند.
به همین دلیل افرادی که به عنوان صاحب رستوران به دنبال موفقیت در کسب و کار خود هستند، باید مدیریت مالی رستوران را جزو اولویت های خود قرار دهند. اولین قدم برای این کار کمک گرفتن از تیم حسابداری متخصص و مجرب است که بتوانند تمام مسائل مالی و هزینه های رستوران را کنترل نمایند.
سوالات متداول
سوالات زیادی در رابطه با هزینه های رستوران پرسیده می شوند که مهم ترین آن ها شامل سوالات زیر می شوند.
- هزینه های رستوران شامل چه مواردی می شوند؟ اگر بخواهیم یک دید کلی نسبت به هزینه های رستوران ایجاد نماییم، باید بگوییم که هزینه های رستوران را می توان به 5 دسته تقسیم بندی نمود.
-
-
- هزینه خدمات
- غذا
- هزینه سیستم ها و تکنولوژی
- خدمات رفاهی
- لوازم و تجهیزات مورد استفاده در رستوران
-
- هزینه های ثابت و متغیر رستوران چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟ مدیریت رستوران باید به هزینه های ثابت و متغیر به یک اندازه اهمیت دهد. نکته قابل توجه این است که هزینه های متغیر تاثیر بیشتری روی امور مالی رستوران دارند. به طور کلی هزینه های ثابت یک بار پرداخت می شوند و آن هم معمولا در زمان راه اندازی رستوران می باشد. در صورتی که هزینه های متغیر باید در فاصله زمانی مشخص و به صورت مکرر پرداخت شوند.