حساباتو تیک کن!

خیابان ولیعصر، روبروی پارک ملت، برج سایه، طبقه هفتم، واحد یک

Search
Close this search box.

تکالیف مالیاتی صاحبان رستوران ها در گروه بندی مالیاتی صاحبان مشاغل

تکالیف مالیاتی صاحبان رستوران ها در گروه بندی مالیاتی صاحبان مشاغل 1

تکالیف مالیاتی صاحبان رستوران ها در گروه بندی مالیاتی صاحبان مشاغل شامل چه مواردی است؟ سازمان امور مالیاتی برای رسیدگی به فروش کالا و خدمات مودیان، براساس نوع و حجم فعالیت آنها عمل می‌کند. یکی از مهم‌ترین تدابیر این سازمان، تعیین یکسری تکالیف مالیاتی است که برای 3 گروه مشاغل اول، دوم و سوم مشخص شده‌اند. در ادامه با ما همراه باشید تا به بررسی تکالیف مودیان در گروه های مالیاتی مختلف و مرتبط به رستوران‌ دارها بپردازیم.

گروه بندی مشاغل برای مالیات

سازمان امور مالیاتی برای تعیین تکالیف مودیان، کسب‌و‌کارها را به 3 دسته تقسیم نمود. این کار براساس 2 فاکتور یعنی نوع شغل و حجم فعالیت (فروش) انجام شده است.

گروه بندی مشاغل براساس ماده اصلاحی 95 قانون مالیات مستقیم تعریف شده و در آیین نامه اجرایی این ماده (فصل دوم)، به صورت کامل توضیحات ارائه شده‌اند. در ادامه برخی از مهم‌ترین جزئیات آن را برای شما بیان می‌کنیم:

  • گروه بندی مشاغل در 3 دسته انجام شده است که عبارتند از: گروه اول، دوم و سوم.
  • بیشترین تکالیف مربوط به گروه اول است. فروش کالا و خدمات (توام) براساس اظهارنامه 2 سال قبل آنها، بیش از 30 میلیارد تومان می‌باشد. مبنای گروه بندی مشاغل در سال 1403، مبلغ اظهارنامه آنها در سال 1401 است.
  • اگر درآمد قطعی شده آنها تا پایان دی ماه سال گذشته بیش از این مبلغ باشد، مثلا برای مالیات عملکرد سال 1402، برگه قطعی تا دی ماه 1401 بیش از این مبلغ باشد، جزو گروه 1 محسوب می‌شوند.
  • برخی مشاغل مانند صاحبین هتل‌ها، صرافی‌ها و غیره بدون استثناء در گروه یک قرار می‌گیرند.

همچنین در مورد گروه 2 و 3 می‌توان گفت:

  • مشاغلی که مالیات عملکرد آنها در دو سال قبل یا درآمد قطعی فروش کالا و خدمات آنها تا دی ماه سال قبل، بین 10 تا 30 میلیارد تومان باشد، در گروه دوم قرار می‌گیرند.
  • مشاغلی که مالیات عملکرد آنها در دو سال قبل یا درآمد قطعی فروش کالا و خدمات آنها تا دی ماه سال قبل، کمتر از 10 میلیارد تومان باشد، در گروه سوم قرار می‌گیرند. همچنین مشاغل تازه تاسیس تا سه سال اول در این بخش طبقه بندی می‌شوند.

حال با ما باشید تا راجع به تکالیف گروه های مختلف مالیاتی رستوران‌ها صحبت کنیم.

 

تکالیف مالیاتی صاحبان رستوران ها در گروه بندی مالیاتی صاحبان مشاغل 2

تکالیف مالیاتی صاحبان رستوران ها در گروه بندی مالیاتی صاحبان مشاغل – گروه اول

ابتدا در خصوص تکالیف مالیاتی صاحبان رستوران ها در گروه بندی مالیاتی صاحبان مشاغل که بیشترین حجم فعالیت و مسئولیت‌ها را دارند می‌توان گفت:

  • ارائه کلیه دفاتر حسابداری اعم از کل و روزنامه.
  • دیگر دفاتری که متکی به اسناد و مدارک هستند (چه دستی (مکانیزه) یا الکترونیکی).
  • بایگانی مدارک و اسناد و ثبت رویدادها.
  • ارائه صورتحساب‌های سود و زیان.
  • ارائه ترازنامه.

نکته: با توجه به بخشنامه شماره 53434 که در تاریخ 23/10/1402 منتشر شده است، مودیانی که از نرم افزارهای حسابداری مورد تایید کارگروه راهبردی سامانه مودیان استفاده می‌کنند، از ارائه دفاتر و اسناد یا مدارک بیان شده در قانون مالیات‌های مستقیم و مالیات ارزش افزوده، مبرا و مستثنی می‌شوند.

آشنایی با تکالیف مالیاتی گروه اول

تکالیف مالیاتی صاحبان رستوران ها در گروه بندی مالیاتی صاحبان مشاغل – گروه دوم

در رابطه با تکالیف مالیاتی صاحبان رستوران ها در گروه بندی مالیاتی صاحبان مشاغل و گروه دوم می‌توان به موارد زیر اشاره نمود که عبارتند از:

  • نگهداشتن مدارک و اسناد که برای فروش کالا و خدمات هستند. این داکیومنت‌ها باید به صورت جداگانه و دسته بندی شده، نگهداری شوند.
  • ثبت و نگهداری اسناد مرتبط به خرید مواد اولیه و محصولاتی که مرتبط به کسب‌و‌کار شما هستند.
  • جمع آوری و نگهداری اسناد که باید به ترتیب تاریخ وقوع رویداد مالی انجام گردد.
  • تنظیم صورت درآمد و هزینه ماهانه و سالانه.

نکته: هرچقدر به گروه سوم نزدیک‌تر می‌شویم، تکالیف مالیاتی صاحبان رستوران ها در گروه بندی مالیاتی صاحبان مشاغل کمتر می‌شود. این موضوع خود نشان می‌دهد که سازمان امور مالیاتی، با اولویت و دقت بیشتری صاحبین کسب‌و‌کارهای بزرگ را بررسی می‌کند.

همچنین بخوانید: آنچه که باید در مورد گروه‌بندی مالیاتی صاحبان مشاغل بدانید

تکالیف مالیاتی صاحبان رستوران ها در گروه بندی مالیاتی صاحبان مشاغل – گروه سوم

در نهایت به گروه سوم می‌رسیم که در خصوص تکالیف مالیاتی صاحبان رستوران ها در گروه بندی مالیاتی صاحبان مشاغل این بخش می‌توان گفت:

  • نگهداری و تنظیم اسناد فروش کالا یا خدمات‌.
  • نگهداری اسناد و مدارک خرید کالا یا خدمات.
  • در صورتی که هزینه‌های دیگری نیز برای کسب‌و‌کار وجود دارند مانند هزینه قبوض خدماتی و غیره، مدارک مربوطه نگهداری شوند.

نکته: این نوع هزینه‌ها قابل کسر از فروش بوده و می‌توانند در کمتر کردن هزینه مالیات موثر باشند.

  • تهیه و تنظیم خلاصه درآمد و هزینه سالانه.

خلاصه درآمد و هزینه سالانه را می‌توان در قالب یک فرم ارائه نمود که به تفکیک هر ماه از سال، فروش یا خرید کالاهای شما در آن درج می‌شوند. این نوع سند می‌تواند به صورت خلاصه، درآمد و هزینه‌های کسب‌و‌کار شما را به ممیز نمایش دهد.

نکته: قانون اعلام شده برای گروه بندی مشاغل مالیاتی 1403 معتبر است. بسته به تصمیم سازمان امور مالیاتی، ممکن است این تکالیف برای سال‌های بعدی تغییر کنند.

 

تکالیف مالیاتی صاحبان رستوران ها در گروه بندی مالیاتی صاحبان مشاغل

دیگر تکالیف مالیاتی صاحبین رستوران‌ها چیست؟

صاحبین رستوران‌ها جزو مشاغلی هستند که در مرحله چهارم فراخوان‌های مالیات بر ارزش افزوده، مشمول این نوع مالیات شده‌اند. در نتیجه یکی از مهم‌ترین تکالیف مالیاتی آنها، اخذ ارزش افزوده (10% هزینه کالا و خدمات) از مشتری نهایی، نگهداری و پرداخت آن به سازمان امور مالیاتی است. این روند از طریق ارسال اظهارنامه ارزش افزوده تا 15 روز پس از اتمام هر فصل انجام می‌شود.

همچنین یکی دیگر از تکالیف مالیاتی صاحبان رستوران ها در گروه بندی مالیاتی صاحبان مشاغل، ارسال اظهارنامه عملکرد است. این دسته از مودیان باید در خردادماه هر سال، تا انتهای این ماه برای ارسال اظهارنامه مالیات عملکرد اقدام کنند.

نکته: درج دقیق اطلاعات به خصوص مقدار فروش و هزینه‌های مورد قبول مالیاتی در ارسال اظهارنامه‌ها به شدت مهم هستند.

در صورتی که میزان فروش شما بالای 18 میلیارد تومان باشد، مودیان می‌بایست از ابتدای دوره بعدی برای ارسال صورتحساب الکترونیکی اقدام کنند. بسته به نوع مشتری، صورتحساب نوع اول یا دوم صادر می‌شود. به عنوان مثال اگر تا پایان اسفندماه سال 1402، به حد نصاب 18 میلیارد فروش برسید، باید از ابتدای تیرماه سال 1403 برای صدور صورتحساب الکترونیکی اقدام کنید.

شما کاربران می‌توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در حوزه مالیات مشاغل رستوران، از مقالات بلاگ سایت ما استفاده کنید.

مقالات مرتبط

1 دیدگاه دربارهٔ «تکالیف مالیاتی صاحبان رستوران ها در گروه بندی مالیاتی صاحبان مشاغل»

  1. با سلام
    بسیار متشکرم که این اطلاعات خیلی با ارزش و مهم را بصورت رایگان در اختیار همه قرار دادید . ضمن اینکه سرفصل ها و جزئیات را برای آگاهی اولیه و پایه مالیاتی یک رستوران دار به شکل کاملا کاربردی و با معنا توضیح دادید و بنده کمال تشکر را از این زحمت شما دارم و امیدوارم صاحبان و دیگر مدیران صنایع غذایی و رستوران داران نیز با این سایت آشنا شوند و بتوانند مثل من کمال استفاده را ببرند .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *