حساباتو تیک کن!

خیابان ولیعصر، روبروی پارک ملت، برج سایه، طبقه هفتم، واحد یک

آموزش کامل صفر تا صد راه اندازی رستوران – بخش اول

آموزش کامل صفر تا صد راه اندازی رستوران 1

صفر تا صد راه اندازی رستوران شامل چه مراحلی می شود؟ اگر شما هم قصد ایجاد چنین کسب و کارهایی را دارید، پیشنهاد می کنیم توضیحات اجمالی در این مقاله را مطالعه کنید. در ادامه، نکات مختلفی را راجع به هزینه های لازم برای راه اندازی چنین کسب و کاری بیان می نماییم. شما می توانید توضیحات مرتبط به مجوزهایی که باید اخذ شوند و نیز روش های افزایش فروش رستوران، تبلیغات آن، استخدام نیرو و غیره را در این مقاله مطالعه نمایید.

آشنایی با شغل رستوران

رستوران ها در مدل امروزی اولین بار در فرانسه و در سال 1760 میلادی راه اندازی شدند. هرچند که می توان تاریخچه این نوع مشاغل را با وجود آثاری از فروش مواد غذایی، به گذشته های بسیار دورتر هم مربوط دانست. در ایران، تاریخچه راه اندازی رستوران ها با تاسیس مهمانخانه نظافت در سال 1321 شروع می شود. این نوع اماکن، محلی برای عرضه خوراک و نوشیدنی می باشند. البته بسته به مدل های مختلف رستوران، شما می توانید غذا را در همانجا میل کرده و یا آن را به صورت برون بر، تهیه کنید.

شغل رستوران به دلیل آنکه از چند بخش تشکیل می شود، شامل شاخه های مختلفی است. مهم ترین عناوین شغلی در این بخش عبارتند از: مدیر کل رستوران، بارتندر، صندوقدار یا بخش پذیرش، سرآشپز و پیشخدمت ها، نانوا، ظرفشور، پیک، نظافتچی، گارسون، حسابدار، سوپروایزر، مدیر داخلی، آمارگیر، مدیر منابع انسانی، مدیر مالی.

از آنجایی که رستوران ها با یکی از اصلی ترین نیازهای انسانی یعنی خوراک مرتبط هستند، همواره نیاز به آنها احساس می شود. این کسب و کارها به خصوص در محل کار کارگران، دانشجویان، دانش آموزان و مناطقی که دسترسی به غذای آماده وجود ندارند، درآمد بالایی را تجربه خواهند کرد.

به همین خاطر است که در بررسی صفر تا صد راه اندازی رستوران، بخشی را برای انتخاب محل رستوران نیز در نظر گرفته ایم. پس حتما تا انتهای مقاله همراه ما باشید.

آموزش کامل صفر تا صد راه اندازی رستوران 2

مراحل صفر تا صد راه اندازی رستوران چیست؟

قبل از اینکه به صورت جزئی تر به راهنمای صفر تا صد راه اندازی رستوران بپردازیم، بد نیست یک چارت یا نمای کلی از مراحل را برای شما ترسیم نماییم. همانطور که می دانید، رستوران ها، مشاغلی هستند که به صورت مستقیم با جامعه در ارتباط بوده و با تامین غذای آنها، در بهداشت و سلامت شان نیز موثر هستند. به همین خاطر تدابیری برای راه اندازی این مشاغل در نظر گرفته شده اند که منجر می شوند تا مجوزهایی را اجبارا اخذ کنید. بنابراین بخشی از این مراحل مرتبط به گرفتن مجوز است.

از سوی دیگر، رستوران یک واحد مولد است که باید مواد غذایی به آن وارد شده و در یک مرحله پردازش شود. سپس به مشتری ارائه گردد. این خود باعث می شود تا یک مکان و تجهیزاتی برای آن نیاز داشته باشید. پس بخش دیگری از مراحل صفر تا صد راه اندازی رستوران، مربوط به فراهم کردن این اقلام می باشد.

از آنجایی که شما باید برای فروش مواد غذایی اقدام کنید، چندین مرحله نیز در این قسمت قرار دارند. از تبلیغات گرفته تا انتخاب یک مکان مناسب و غیره که همگی در ادامه این مطلب توضیح داده شده اند. به صورت خلاصه ما مراحل را قدم به قدم طبق موارد زیر توضیح می دهیم:

  • انتخاب نوع رستوران.
  • انتخاب مکان رستوران.
  • ایجاد بیزینس پلن.
  • اخذ مجوزهای لازم.
  • انتخاب دکوراسیون.
  • هزینه های لازم برای راه اندازی رستوران و خرید تجهیزات مورد نیاز.
  • استخدام نیرو.
  • ایجاد منوی رستوران.
  • افتتاح رستوران.
  • تبلیغات و افزایش فروش رستوران.

در ادامه تلاش می کنیم به صورت مجزا به بررسی هر مورد بپردازیم.

آموزش کامل صفر تا صد راه اندازی رستوران 3

انتخاب نوع رستوران

در اولین قدم از مراحل راه اندازی رستوران، می بایست نوع آن را مشخص کنید. بدین معنا که شما باید مدل کسب درآمدتان از رستوران را تعریف نمایید تا بتوانید بر پایه آن، دیگر اقدامات را انجام دهید. به عنوان مثال رستوران ها می توانند به اشکال زیر فعالیت کنند که عبارتند از:

  • رستوران های خانوادگی: مدلی از رستوران ها هستند که معمولا برای حضور دسته جمعی افراد طراحی شده اند. این رستوران ها، مکانی را برای غذا خوردن فراهم می کنند که دارای نیمکت های دسته جمعی هستند.
  • رستوران فست فودی: این نوع رستوران ها، تنوع غذایی اندکی داشته و موادی که ارائه می کنند، به صورت فست فودی است.
  • شبه رستوران: مدل فعالیت این رستوران ها به گونه ای می باشد که محیط لازم را برای ارائه و صرف غذا ندارند. شما می توانید از طریق آنها برای تامین غذا و پذیرایی به صورت برون بر و مراسم های مختلف خود استفاده کنید.

بسته به اینکه شیوه کسب و کار رستوران مدنظر شما چگونه است و چقدر سرمایه دارید، می توانید هر کدام از این موارد را انتخاب نمایید. مثلا اگر قصد دارید یک کسب و کار کوچک با سرمایه کم راه بیندازید، می توانید به سراغ فست فودی ها بروید. برای کسانی که در کلانشهرها فعالیت می کنند، رستوران های خانوادگی یا معمولی پیشنهاد می شود.

 

انتخاب مکان رستوران

یکی از مهم ترین گام ها در مراحل صفر تا صد راه اندازی رستوران، انتخاب مکان و محل برای راه اندازی این بیزینس است. برخلاف تولیدی ها که مهم نیست محل کار آنها کجا است، صاحبین رستوران ها همانند فروشگاه ها به محل کسب خود اهمیت بالایی می دهند.

اهمیت مکان رستوران را می توان در دو بخش طبقه بندی کرد. اولین مورد، میزان دسترسی افراد به رستوران ها است. از آنجایی که اکثر مشتریان شما کارمندان، کارگران یا توریست ها هستند، باید رستوران در جایی باشد که به آنها نزدیک بوده تا بتوانند دوره کوتاه استراحت و صرف ناهار خود را در آنجا طی کنند. دومین فاکتوری که بیان کننده اهمیت مکان رستوران است، دید رستوران در مکان عمومی می باشد. هرچقدر رستوران در جای شلوغی قرار بگیرد، مشتریان بیشتری آن را مشاهده کرده و به آن مراجعه می کنند.

در صورتی که رستوران شما به صورت برون بر فعالیت می کند، اهمیت مکان رستوران کمتر می شود. هرچند که بهتر است رستوران تا حد ممکن به مرکز شهر نزدیک باشد. این نوع کسب و کارها برای رویدادهای خاص، غذا را تهیه کرده و آن را حمل می کنند.

از جمله نکات دیگری که می توانید در زمان انتخاب محل رستوران به آن توجه کنید، می توان گفت:

  • بهتر است به فکر پارکینگ باشید. این مورد در ایام آخر هفته یا تعطیلات، برای پذیرایی از خانواده ها مهم است.
  • بسته به اینکه چقدر مشتری دارید، مساحت رستوران را به اندازه مناسب انتخاب کنید.
  • پیش از اجاره یک مکان، حتما با کسب و کارهای آنجا در مورد وضعیت مراجعه مشتریان محلی، گفتگویی داشته باشید.

در بخش بعد به معرفی سایر مراحل راه اندازی رستوران، دریافت مجوزها و بررسی هزینه‌های آن می‌پردازیم. با ما همراه باشید.

مقالات مرتبط
0 0 رای ها
امتیاز مقاله
guest
0 دیدگاه‌ها
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها