حساباتو تیک کن!

خیابان ولیعصر، روبروی پارک ملت، برج سایه، طبقه هفتم، واحد یک

صفر تا صد راه اندازی رستوران – بخش سوم

صفر تا صد راه اندازی رستوران بخش سوم - 1

در بخش قبل از مقاله صفر تا صد راه اندازی رستوران به توضیح بیزینس پلن رستوران، مجوزهای لازم برای راه اندازی رستوران و نحوه اخذ آن و همچنین انتخاب نوع دکوراسیون پرداختیم و نکات مفیدی را برای شما عزیزان قید کردیم. در این بخش از مقاله قصد داریم تا هزینه ‌های لازم برای راه اندازی رستوران و همچنین تعریف منو و روش های افزایش فروش برای رستوران شما را بیان کنیم.

صفر تا صد راه اندازی رستوران + هزینه های لازم

اینکه چقدر هزینه در پروسه صفر تا صد راه اندازی رستوران نیاز خواهید داشت، سوال بسیاری از شما کاربران است. برای پاسخ به این پرسش، تلاش می کنیم عناوین کلی را بیان کنیم. شما می توانید به صورت جزئی تر، داده های دقیق را با جستجو در فضای مجازی بیابید تا سرمایه لازم برای راه اندازی رستوران را متوجه شوید.

  • هزینه خرید تجهیزات: شما باید لیست کاملی از تجهیزات آشپزخانه، بخش پذیرش، محیط غذاخوری و دکوراسیون داخلی و خارجی را نوشته و آنها را تهیه کنید.
  • هزینه استخدام نیرو: شما باید بودجه ای را برای استخدام پرسنل کنار بگذارید.
  • هزینه تهیه مواد اولیه: مواد غذایی، گوشتی، لبنی، نوشیدنی ها و غیره باید به صورت روزانه تهیه شوند. شما باید بودجه ای برای چند ماه فعالیت و تهیه مواد اولیه را تامین کنید.
  • هزینه اجاره بها: یکی دیگر از مهم ترین مخارج راه اندازی یک رستوران، اجاره بها است که بسته به منطقه‌ی جغرافیایی، متفاوت خواهد بود.
  • هزینه های جاری: در این بخش می توان به هزینه های آب، برق، گاز و سایر مخارج جاری کسب و کار اشاره نمود.
  • مالیات: شما باید با توجه به میزان فروش خود، در پایان هر دوره مالی برای پرداخت مالیات اقدام کنید.
  • هزینه تبلیغات در فضای مجازی: اگر به فکر گسترش کسب و کار خود هستید، می توانید این مورد را در لیست هزینه راه اندازی رستوران قرار دهید.

صفر تا صد راه اندازی رستوران بخش سوم - 2

استخدام نیروی کار برای رستوران

استخدام نیرو یکی از مهم ترین مراحل صفر تا صد راه اندازی رستوران است که نقش مهمی در کیفیت غذا خواهد داشت. شما می توانید چند دسته از افراد را در این کسب و کارها استخدام نمایید که به شرح زیر می باشند:

  • افراد با استعداد: در این بخش، لازم است حساسیت بالایی را در استخدام افراد در نظر بگیرید. از جمله عناوین مهم در این قسمت، می توان به آشپز و مدیران اشاره نمود که در رشد رستوران ها نقش مهمی دارند.
  • افراد اجتماعی: این دسته از نیروهای رستوران بیشتر در بخش پذیرش و پذیرایی از مراجعه کنندگان فعالیت می کنند. از جمله می توان به صندوقدار، مهماندار و گارسون اشاره نمود.
  • افراد در سطوح پایین تر: در این بخش، شما باید به سراغ افرادی باشید که یکسری کارهای تکراری را انجام می دهند. از جمله می توان به نیروهای نظافتچی، کارکنان آشپزخانه و بخش تبلیغات اشاره نمود.

دسته ای دیگر از افرادی که باید در کسب و کار رستوران شما استخدام شوند، تیم حسابداری و مالی هستند. بسته به اینکه چقدر رستوران شما بزرگ بوده و حجم مشتریان آن بالا است، این تیم به صورت تک یا چند نفره در کنار صندوقدار فعالیت می کند.

 

تعریف منوی رستوران و مواد غذایی آن

در مراحل صفر تا صد راه اندازی رستوران، تعریف منوی غذا و خدماتی که ارائه می دهید جزو آخرین کارهایی است که باید انجام شوند. البته ممکن است برخی از افراد، این مرحله را در زمان طراحی بیزینس پلن نیز انجام دهند.

تعریف منوی رستوران کاملا وابسته به طبع و تغذیه مردم محلی، نوع مشتریان شما (خارجی یا داخلی بودن)، میزان بودجه و لاکچری یا معمولی بودن سطح رستوران است. معمولا رستوران ها چند نوع غذا را ارائه می کنند که عبارتند از:

  • غذاهای ایرانی یا سنتی که شامل خوراک متداول خانواده های ایرانی در خانه است.
  • غذاهای گوشتی به خصوص کباب.
  • انواع خورشت ها.
  • انواع خوراک ها.
  • انواع پیش غذا و سوپ.
  • غذاهای مخصوص.
  • غذاهای بین المللی.
  • غذاهای دریایی.
  • نوشیدنی ها.
  • شیک ها و آبمیوه ها.
  • غذاهای فست فودی.

در تعریف منوی رستوران، بهتر است مدیر، بخش مالی و سرآشپز با هماهنگی یکدیگر نسبت به انجام این کار اقدام کنند. سپس طرح نهایی برای دیزاین و چاپ یا قالب بندی، برون سپاری و چاپ شده و در اختیار گارسون قرار می گیرد تا در زمان مناسب توزیع گردد.

صفر تا صد راه اندازی رستوران بخش سوم - 3

افتتاح رستوران

پس از آنکه قسمت های قبل را انجام دادید، مرحله‌ی افتتاح رستوران فرا می رسد که رویدادی ماندگار در میان تمام مراحل صفر تا صد راه اندازی رستوران خواهد بود. در این زمان شما باید به صورت رسمی، خدمات رسانی خود را به جامعه مشتریان آغاز کنید.

ترفندهای بسیاری در این مرحله قابل اجرا هستند که می توانید به کمک آنها، شهرت و محبوبیت رستوران خود را بیشتر نمایید. از جمله می توان به ارائه باکیفیت ترین غذاها، ارائه بیشترین تخفیف و امکان نظرسنجی و ثبت این رویداد برای آرشیو در شبکه های مجازی اشاره کرد.

توجه کنید که افتتاح رستوران ممکن است یک رویداد پردردسر باشد و شما باید هجوم مشتریان را با توجه به تبلیغاتی که در روزهای قبل انجام داده اید، در نظر بگیرید. افزایش زمان پذیرش و آماده شدن غذا، برخوردهای نامناسب و بی نظمی، مهم ترین عوامل ایجاد بازخوردهای منفی در دیدگاه مشتریان نسبت به برند شما خواهند بود.

 

روش های افزایش فروش رستوران

همانطور که در ابتدای مطلب نیز بیان کردیم، حال می خواهیم در انتهای مراحل صفر تا صد راه اندازی رستوران، به روش های ارتقا این نوع کسب و کارها بپردازیم. در این خصوص می توان گفت:

تبلیغات رستوران

شما می توانید نسبت به تبلیغات رستوران خود در فضای مجازی یا حقیقی اقدام کنید. برای انجام این کار، راه های مختلفی وجود دارند. مثلا می توان به درج بنرها، تولید محتواهای ویدیویی و تیزر از خدمات رستوران، همکاری با فود بلاگرها و غیره اشاره کرد.

دیجیتال مارکتینگ

امروزه یکی از مهم ترین مراجعی که به مشتریان کمک می کند تا بهترین رستوران ها را شناسایی کنند، فضای مجازی است. در نتیجه شما باید تبلیغات خوبی را در این فضا برای هدایت مشتری انجام دهید. از جمله بهترین کارها در این زمینه می توان به درج نظرات مثبت از سوی مشتریان پیرامون کسب و کار، ضبط ویدیو رضایت مشتریان، دعوت از چهره های معروف و انتشار دستاوردها برای جلب اعتماد مخاطب اشاره کرد.

توسعه اپلیکیشن و طراحی سایت

برای کسانی که در حوزه تامین مواد غذایی فعالیت می کنند (رستوران های برون بر)، این دسته از بیزینس ها می توانند اپلیکیشن هایی را توسعه دهند. راهکار دیگر، همکاری با مارکت پلیس هایی مانند اسنپ فود است.

همچنین بخوانید: معرفی 5 روش برای افزایش سودمندی رستوران

پرسش های متداول کاربران

در انتها راجع به برخی از سوالات متداول شما کاربران پیرامون موضوع مقاله و مراحل صفر تا صد راه اندازی رستوران می توان گفت:

  • دریافت جواز کسب رستوران چقدر طول می کشد؟
    بسته به پیگیری صاحب کسب و کار و آماده بودن مدارک و شرایط، این مدت ممکن است تا 3 ماه به طول بیانجامد.
  • بهترین روش برای آغاز قدرتمند کسب و کار رستوران و رشد آن چیست؟
    استفاده از تجربه دیگران و دریافت مشاوره راه اندازی رستوران، مهم ترین راه حل ها برای رسیدن به چنین اهدافی هستند.
مقالات مرتبط
0 0 رای ها
امتیاز مقاله
guest
0 دیدگاه‌ها
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها