حسابداری رستوران یکی از حساس ترین و مهم ترین بخش های این فضا محسوب می شود که برای صاحب رستوران از اهمیت بالایی برخوردار می باشد. عدم توجه به این بخش می تواند باعث هدر رفتن بودجه و بروز مشکلات اقتصادی زیادی شود. به همین دلیل است که صاحبان تمامی رستوران های بزرگ اهمیت زیادی به این موضوع می دهند. با توجه به حساسیت بخش حسابداری در رستوران، باید گفت که انتخاب حسابدار نیز بسیار حائز اهمیت می باشد. به همین منظور در ادامه قصد داریم شما را با نحوه انتخاب حسابدار و اینکه استخدام حسابدار بهتر است یا برون سپاری حسابداری، به طور کامل آشنا کنیم.
انواع روش های انجام کارهای حسابداری رستوران
حسابداری رستوران یکی از جدی ترین فرآیندهای انجام شده در بخش اداری این کسب و کار است که نمی توان آن را نادیده گرفت. هرگونه خطا و کم کاری در روند حسابداری این فضا می تواند مشکلات متعددی ایجاد نماید. به طور کلی بخش حسابداری در رستوران به مدیریت مسائل مختلفی می پردازد که مهم ترین آن ها شامل موارد زیر می شوند.
- ارزیابی و پرداخت دستمزد و حقوق کارکنان
- برآورد سود و زیان
- ارزیابی نمودن بودجه و درآمد
- برنامه ریزی مالی برای پرداخت بدهی ها و صورتحساب های مالی
- رسیدگی به امور مالیاتی
- مدیریت نقدینگی رستوران و ارائه راهکارهای موثر برای کاهش هزینه های غیرضروری
- و …
با توجه به موارد فوق وجود بخش حسابداری رستوران از اهمیت فوق العاده بالایی برخوردار می باشد. نکته قابل توجه این است که صاحبان و مدیران رستوران ها با توجه به شرایط و صلاحدید خود می توانند برای انجام خدمات حسابداری در رستوران حسابداران را به دو روش استخدام نمایند. برون سپاری حسابداری و استخدام حسابدار دو روش رایج برای انجام امور حسابداری در رستوران ها می باشد. یکی از مهم ترین دغدغه های ایجاد شده در رابطه با امور حسابداری این است که استخدام حسابدار بهتر است یا برون سپاری حسابداری رستوران؟
برای اینکه بتوان به این سوال پاسخ داد در ابتدا باید مزایا و معایب هر کدام از این روش های حسابداری رستوران را بشناسید. سپس می توانید با توجه به شرایط مورد نظرتان بهترین روش را انتخاب نمایید.
مزایا و معایب استخدام حسابدار
یکی از قدیمی ترین و رایج ترین روش های انجام حسابداری در رستوران استخدام حسابدار حضوری است. در این روش مالک و مدیر رستوران به صورت دائم می تواند عملکرد حسابدار را در زمان کاری او کنترل نماید. با این وجود نباید فراموش کرد که این روش با چالش های متعددی همراه می باشد که عبارتند از:
هزینه بالای استخدام: در صورت استخدام حسابدار به عنوان یک نیروی حضوری در رستوران، مالک علاوه بر دستمزد موظف به پرداخت هزینه هایی مانند مالیات، سنوات، بیمه و … نیز می باشد.
نیاز به تهیه تجهیزات حسابداری: در صورت استخدام حسابدار حضوری باید تجهیزات حسابداری و نرم افزارهای تخصصی را تهیه نمود. این موضوع می تواند منجر به افزایش هزینه های اضافی رستوران شود.
زمان و انرژی کم: انجام کارهای حسابداری رستوران به صورت حضوری محدود به زمان بندی مشخصی می باشد. این موضوع می تواند بازدهی و انرژی حسابدار را کاهش دهد.
نیاز به آموزش نیروی کار: بسیاری از مدیران از تخصص و تجربه کافی در زمینه حسابداری رستوران برخوردار نیستند. این موضوع موجب می شود تا نتوانند میزان تخصص و تجربه حسابدار را نیز برآورد نمایند. به همین دلیل در بسیاری از مواقع ممکن است مجبور به آموزش نیروی کار شوند که این موضوع هزینه های جانبی رستوران را افزایش می دهد.
امنیت مالی پایین: برخی از اطلاعات مالی ممکن است محرمانه و حساس باشند. در صورت استخدام حسابدار حضوری امکان دسترسی به این اطلاعات راحت تر می شود و این موضوع می تواند امنیت مالی رستوران را کاهش دهد.
مزایا و معایب برون سپاری حسابداری
از دیگر روش های حسابداری رستوران که امروزه با استقبال بی نظیری مواجه شده است، می توان به برون سپاری حسابداری اشاره داشت. این روش از مزایای فوق العاده ای برخوردار می باشد که مهم ترین آن ها شامل موارد زیر می شوند.
کاهش هزینه: برون سپاری حسابداری می تواند هزینه هایی مانند سنوات، بیمه، آموزش، تهیه تجهیزات و نرم افزار حسابداری و … را کاهش دهد. این موضوع به شدت در کاهش هزینه های اضافی رستوران تاثیر می گذارد.
تخصص و تجربه بالا: فعالیت های حسابداری در این روش توسط گروه های حسابداری متخصص و مجرب انجام می گردد. به همین دلیل مدیران می توانند از کیفیت بالای خدمات مطمئن باشند.
افزایش انرژی با انعطاف پذیری: با برون سپاری حسابداری تیم می تواند در زمان هایی که انرژی بالایی دارد به انجام فعالیت های حسابداری بپردازد.
صرفه جویی در وقت: زمانی که حسابداری رستوران به تیم های حسابداری سپرده می شود، مدیر رستوران می تواند روی فعالیت های خود توجه داشته باشد و نیازی به نظارت روی تیم حسابداری ندارد.
کیفیت بالاتر خدمات: انعطاف پذیری زمان و تخصص بالای تیم حسابداری در این روش می توانند در افزایش کیفیت خدمات نقش بسیار موثری داشته باشند.
اکانتیک از تخصصی ترین و حرفه ای ترین مجموعه های حسابداری بوده که می تواند بالاترین کیفیت و بهترین خدمات را در زمینه برون سپاری حسابداری ارائه نماید. بنابراین اگر قصد دارید برای انجام فعالیت های حسابداری از روش برون سپاری استفاده کنید، تیم اکانتیک می تواند در این مسیر شما را همراهی نماید.
جمع بندی
به طور کلی باید گفت که رسیدگی به امور حسابداری رستوران با استفاده از دو روش استخدام حسابداری و برون سپاری حسابداری امکان پذیر است. هر کدام از این روش ها دارای مزایا و معایب مشخصی هستند که در موارد فوق به آن ها اشاره شد. بنابراین شما می توانید با بررسی این مشخصات تعیین کنید که کدام یک از این روش ها انتخاب بهتری برای شماست.
سوالات متداول
سوالات متداولی در رابطه با انواع روش های حسابداری رستوران وجود دارند که رایج ترین آن ها عبارتند از:
در امور حسابداری رستوران به چه مواردی پرداخته می شود؟
حسابداری رستوران از حساسیت بسیار بالایی برخوردار بوده و در آن به موارد زیر پرداخته می شود.
- دفترداری عمومی
- بستن سال های مالی
- آنالیز و برنامه ریزی مالی
- رسیدگی به پرداخت ها و بدهی های رستوران
- تهیه گزارش های مالی روزانه و ماهانه
- برآورد هزینه های ضروری و شناسایی هزینه های غیرضروری پ
- مدل سازی اصولی کسب و کار از نظر مالی و برای رسیدن به سود بیشتر
- تنظیم صورت معاملات فصلی
- رعایت توازن در مسائل مالی
- بودجه بندی
- تنظیم ترازنامه مالی
- رسیدگی به مسائل مالیاتی
- و …
کدام روش حسابداری رستوران بهتر است؟
هر کدام از روش های حسابداری رستوران از ویژگی های مشخصی برخوردار می باشند. با این وجود باید گفت که امروزه برون سپاری حسابداری بهترین روش رسیدگی به امور مالی مربوط به رستوران ها محسوب می شود.