نکات کلیدی در طراحی منوی رستوران چیست؟ چه مواردی را برای آنکه بهترین دیزاین را داشته باشیم، رعایت کنیم؟ در این مقاله با ما همراه باشید تا راجع به این مسائل صحبت کرده و نکات و ایدههایی را برای شما بیان نماییم که میتوانید به کمک آنها، دیزاین استاندارد تری را برای طراحی منوی رستوران داشته باشید.
منوی رستوران چیست؟
منوی رستوران یکی از مهمترین عناصری است که هر مشتری در هنگام بازدید از این نوع اماکن و سفارش از آنجا، چنین چیزی را درخواست میکند. بنابراین میتوان گفت علاوه بر محیط و دیزاین کسبوکار و برخورد گارسون، سومین چیزی که در نظر مشتری بسیار مهم است، منوی رستوران و طراحی آن میباشد.
منوی رستوران را میتوان یک نوع لیست دانست که به صورت کوتاه، شرحی از غذاها و نوشیدنیها را برای شما درج کرده و در آن قیمت محصولات نیز ارائه میشوند. این لیست میتواند به صورت یک کاغذ، دفتر یا کتابچه و حتی بنر قابل ارائه به مشتریان باشد. بسته به اینکه نوع رستوران چگونه است و با چه مشتریانی سروکار دارد، منوی رستوران، دیزاین و طراحی متفاوتی خواهد داشت و این موضوع، از نکات کلیدی در طراحی خواهد بود که در ادامه بیشتر توضیح میدهیم.
البته ایدههای بسیاری برای طراحی منوی رستوران وجود دارد که در قسمتهای بعد به آنها اشاره میکنیم. مثلا برخی از صاحبین کسبوکارها در کنار نمایش غذاها، میانگین امتیاز و نظرات برجسته را در مورد محصولات نیز درج میکنند که میتواند در انتخاب افراد موثر باشد.
در کل منوی رستوران یک نوع ابزار برای رستوران دار است تا بتواند آنچه را که مشتری دقیقا به آن نیاز دارد را مشخص کرده و درخواست را برای سرآشپز ارسال کند.
نکات کلیدی در طراحی منوی رستوران
طراحی منوی جذاب و شیک مزایای بسیاری دارد؛ از جمله ترغیب مشتری به سفارش غذاهای بیشتر، برندسازی در ذهن مخاطب و کاهش نارضایتی مشتریان از محصولاتی که انتخاب میکنند. برخی از کسانی که قصد سفارش دارند، واقعا نمیدانند چه چیزی را انتخاب کنند. منوی رستوران با ارائه توضیحات اضافی، کمک میکند تا بهترین غذا را برای خود انتخاب کرده و با رضایت بیشتری رستوران را ترک کنند.
در خصوص نکات کلیدی در طراحی منوی رستوران میتوان به چند مورد زیر اشاره نمود که عبارتند از:
- مدل مشتریان خود را مدنظر قرار دهید: در طراحی منوی رستوران، دکوراسیون و معماری کسبوکار خود، باید استایل و سلیقه مشتریانتان را درنظر بگیرید. فرض کنید رستوران شما پاتوقی برای دختران و پسران جوان است که غالبا با هدف آشنایی بیشتر به آنجا مراجعه میکنند. در این حالت باید سبک و استایل منوی رستوران جوری باشد که آنها را ترغیب به سفارش کالا نموده و فیدبک منفی در آنها ایجاد نکند.
- هارمونیک رنگها را اعمال کنید: یکی دیگر از نکاتی که باید در طراحی منوی رستوران در نظر گرفت، هارمونیک رنگها است. یکی از اصول طراحی استاندارد و جذاب، استفاده از رنگهای هماهنگ میباشد که میتواند به شدت مخاطب را به طرحی که مشاهده میکند، جذب نماید.
نکته: باید رنگ بندی منوی رستوران را با توجه به لوگوی کسبوکار درنظر بگیرید.
- نوع منوی رستوران را مشخص کنید: شما باید نوع استایل منوی رستوران را مشخص کنید. این موضوع با توجه به حجم محصولات شما و توضیحاتی است که در منو درج میکنید. مثلا اگر دوست دارید نظرات و جزئیات بیشتری برای هر غذا ارائه دهید، دفترچههای کتابی که هر صفحه اختصاص به یک غذا دارد، پیشنهاد میشود. البته این حجم از اطلاعات میتواند مشتری را سردرگم کند. بنابراین توصیه میکنیم توضیحات به اندازه و در یک دیزاینی که منجر به گمراهی مخاطب نشود، ارائه گردد.
- رعایت اندازه متن و نوع فونت: یکی دیگر از نکات کلیدی در طراحی منوی رستوران، رعایت اندازه متن و نوع فونتی است که به کار میبرید. همانطور که میدانید، نام غذا، امتیاز، قیمت، توضیحات و سایر متادیتاها و تایتلهایی که در صفحه درج میکنید، باید ابعاد مناسب خود را داشته باشند.
دیگر نکات و ایده های طراحی منوی رستوران
در کنار نکات کلیدی در طراحی منوی رستوران، ایدههایی را نیز مطرح میکنیم که میتوانند در جلب توجه بیشتر طراحی شما موثر باشند. این ایدهها عبارتند از:
- استفاده از پترنها: یکی از رازهای طراحی منو رستوران که میتواند جزئیاتی را به دیزاینهای شما اضافه کرده و آن را جذابتر کند، پترنها است. الگوها همیشه جزوی از عناصری هستند که طراحان در بک گراند کار اضافه میکنند تا دیزاین نهایی کمی پختهتر و شلوغتر شود. البته شما باید عناصر در پس زمینه را با رنگها و غلظت کمتری به کار ببرید تا منجر به سردرگمی کاربر نشود.
- درج تصاویر غذای نهایی: مورد دیگر از نکاتی که باید در نظر گرفته شوند، درج تصویر از حالت نهایی غذا است. اینکه شما آنچه را که مشتری در نهایت دریافت میکند را به وی نشان دهید، باعث خواهد شد تا نظرات مشتریان به سفارش غذا بیشتر جلب شوتد. به خصوص زمانی که گرسنهاند و این تصاویر محرک خوبی خواهند بود.
- به حرکات چشمها توجه کنید: یکی دیگر از نکات و ایدههایی که کمتر کسی به آن توجه میکند، جهت حرکت چشمها است. مثلا چشمها در ابتدا به وسط منوی رستوران نگاه میکنند و با توجه به اینکه فارسی زبانان از راست به چپ مینویسند، افراد به دنبال سر خط نوشتار در قسمت بالا سمت راست هستند. در برخی اوقات برای آنکه چهارچوب کلی متن درک شود، چشمهای افراد نگاهی به گوشههای متن نیز دارند.
- فضای خالی را در لابلای متون به کار ببرید: بنابر تحقیقات انجام شده، فضاهای خالی میتوانند تا 30% خوانایی را افزایش دهند. همچنین شما میتوانید برای توجه به توضیحات متون نیز مقداری فضای خالی بین جملات درنظر بگیرید.
همچنین بخوانید: معرفی 5 روش برای افزایش سودمندی رستوران + نکات مهم آن
پرسشهای متداول کاربران
در انتها راجع به برخی از پرسشهای شما پیرامون نکات کلیدی در طراحی منوی رستوران میتوان گفت:
- چه سبکی را در طراحی منوی رستوران به کار ببریم؟
پاسخ به این پرسش کاملا به فضای رستوران وابسته است. اگر قصد دارید یک محیط عاشقانه و جوان پسند را ایجاد کنید، استفاده از طرحهای عاشقانه با رنگهای روشن پیشنهاد میشود. اگر رستوران شما مخصوص افراد معتبر و برجسته است، دیزاین لوکس با رنگهای عمدتا مشکی، طلایی و قرمز مناسب خواهد بود.
- چگونه نکات کلیدی در طراحی منوی رستوران را درنظر بگیریم تا دیزاین بهینهای داشته باشیم؟
آموزش ببینید، تمرین و تکرار کنید تا تجربه را بدست آورید. سپس میتوانید با درک آنچه که موردنیاز کاربر است، دیزاین بهینهای را ارائه نمایید. صفر تا صد طراحی منوی رستوران کاملا وابسته به تجربه، خلاقیت و تسلط شما بر اصول طراحی است.