حساباتو تیک کن!

خیابان ولیعصر، روبروی پارک ملت، برج سایه، طبقه هفتم، واحد یک

Search
Close this search box.

چگونگی برنامه ریزی مالیاتی

چگونگی برنامه ریزی مالیاتی 1

 برنامه ریزی مالیاتی چیست؟ و چه اهدافی دارد؟

برنامه ریزی مالیاتی به صورت خلاصه و مختصر مربوط به تمامی تحلیل ها و راه کار هایی است که منجر به کاهش بدهی مالیاتی می شود. برنامه ریزی مالیاتی برای کسب و کار های مختلف کمک می کند تا به اهداف مالی تعیین شده برسند. افراد می توانند با استفاده از برنامه ریزی مالیاتی حداکثر کارایی مربوط به مالیات را به دست بیاورند.

مهم ترین و اصلی ترین هدف برنامه ریزی مالیاتی مربوط به کاهش مالیات است. مقامات و دولت های مختلف سعی می کنند که از پرداخت مالیات توسط مردم اطمینان حاصل پیدا کنند. در مقابل مردم با استفاده از روش های قانونی که توسط دولت وضع شده است مالیات خود را به موقع باید پرداخت کنند. حال با استفاده از برنامه ریزی مالیاتی می توان علاوه بر رعایت قانون اقدام به کاهش مالیات و پرداخت آن در زمان های مقرر کرد.

مورد دیگری که می بایست به آن اشاره کرد مربوط به هدایت درآمد مشاغل مختلف به سوی برنامه های سود ده است. از جمله اهداف برنامه ریزی مالیاتی مربوط به ثبات و رشد اقتصادی از این طریق می باشد که بیش از هر چیزی برای جامعه ی ما مورد نیاز بوده و می تواند شرایط اقتصادی کشور را متحول کند.

مزیت های برنامه ریزی مالیاتی

از جمله دیگر هدف های مربوط به برنامه ریزی مالیاتی مربوط به بازده موثر با استفاده از این کار می باشد. زمانی که یک سرمایه گذار قصد خرید ملک و کسب سود از آن در بلند مدت را دارد باید مسائل مربوط به مالیات بر ثروت و تورم را در نظر بگیرد. افراد می توانند با استفاده از برنامه ریزی مالیاتی سرمایه گذاری مناسب تر و پرداخت مالیات کم تری را تجربه نمایند.

چگونگی برنامه ریزی مالیاتی 3

انواع برنامه ریزی مالیاتی؟

برنامه ریزی مالیات به سه نوع امکان پذیر می باشد که هر کدام از آن ها دارای مزیت های منحصر به فردی هستند.

  • مجاز: برنامه ریزی مالیاتی مجاز طبق قوانین مربوط به هر کشور انجام می پذیرد که بر اساس مفاد هایی همانند کسر مقداری از مالیات، معاف از پرداخت مالیات و مشوق ها ارائه می گردد. برای مثال می توان گفت که مشاغل تولیدی، عشایری و روستایی از پرداخت مالیات معاف هستند. علاوه بر آن باید گفت که سود سپرده بازنشستگان نیز معاف از پرداخت مالیات می باشد.
    از نوع برنامه ریزی مالیاتی با توجه به قوانین مالیاتی هر کشور انجام می گردد و ممکن است در هر کشور منحصر به فرد باشد.
  • کوتاه مدت: برنامه ریزی مالیاتی کوتاه مدت برای نهاد های سرمایه گذاری در پایان هر سال مالی مناسب است. افراد که به دنبال سرمایه گذاری هستند معمولا به دنبال روش هایی می باشند که در پایان سال مالی میزان مالیات آن ها محاسبه و پرداخت نماید. این نوع از برنامه ریزی برای بلند مدت کارایی و تعهد ندارد.
  • بلند مدت: برنامه ریزی مالیاتی بلند مدت در اول سال مالی انجام می پذیرد و مودیان تا پایان سال موظف به دنبال کردن برنامه فوق می باشند. گفتنی است که این نوع برنامه ریزی مالیاتی در کوتاه مدت مزیتی ارائه نمی کند اما در بلند مدت سودده است.

برای پیشرفت یک جامعه در زمینه عمران شرکت کردن مردم تاثیر بسیار زیادی دارد. یکی از شیوه های مشارکت مردم در پیشرفت و آبادانی کشور می تواند پرداخت به موقع مالیات باشد.

با توجه به شیوه های برنامه ریزی مالیاتی که ذکر شد افراد می توانند مناسب ترین مورد را برای خودشان انتخاب کنند. در صورتی که نمی توانید گزینه مناسبی را انتخاب کنید بهتر است با مشاور مالیاتی مشورت کنید. در این صورت علاوه بر یک انتخاب صحیح، می توانید مالیات خود را در زمان مناسب پرداخت کرده و از جریمه شدن در امان بمانید.

چگونگی برنامه ریزی مالیاتی 2

مزیت های انجام این کار

برنامه ریزی مالیاتی مزیت های بسیار زیادی دارد و افراد می توانند از این مزیت ها بهره مند شوند. استفاده از برنامه ریزی های مربوط به مالیات باعث کاهش بسیار زیاد مشکلات و دعاوی قضایی می گردد. معمولا مالیات بیش از حد بالا که می تواند بنا به دلیل های مختلف ایجاد گردد منجر به فرار مالیاتی می شود. افراد می توانند با استفاده از برنامه ریزی های فوق مشکل خود را با اداره های مربوطه در کم ترین زمان حل کنند.

معمولا دولت به دنبال دریافت مالیات است و مردم به دنبال پرداخت کم تر مالیات، برای رسیدن مردم و دولت به هدفشان برنامه ریزی مالیاتی بهترین گزینه ممکن می باشد.

مورد دیگری که می بایست در ارتباط با مزیت های برنامه ریزی مالیاتی ذکر کرد مربوط به دیدگاه مناسب از وضع مالی است. افراد با استفاده از این برنامه ریزی می توانند متوجه نیاز تغییر در کسب و کار خود شوند. در صورتی که نیاز به تغییر در ساختار کسب و کار باشد فرد می تواند به دنبال شیوه های به روز تری برای سوددهی کسب و کار خود بگردد.

از جمله دیگر مزیت های مربوط به برنامه ریزی مالیاتی پیشرفت پروژه های عمرانی است. با استفاده از این نوع برنامه ریزی شاهد جریان سالم پول خواهید بود که به پیشرفت اقتصادی کمک می کند. برنامه ریزی مالیاتی سبب پایدار شدن اقتصاد جامعه و کسب و کار ها می شود و از ورشکستگی جلوگیری به عمل می آورد. یک اقتصاد پایدار هم به نفع مردم جامعه می باشد و هم به نفع دولت که با استفاده از برنامه ریزی های مالیاتی می توان به این مهم دست پیدا کرد.

همچنین بخوانید: فرار مالیاتی چیست؟ و مجازات آن شامل چه مواردی است؟

جمع بندی

برنامه ریزی مالیاتی مربوط به روش ها و راه کار هایی است که منجر به کاهش مالیات و پرداخت آن در زمان های مقرر می گردد. این برنامه ریزی مزیت ها و اهداف مخصوص به خود را دارد و در هر کشوری قابل اجرا است.

افراد و صاحبین کسب و کار ها بهتر است از این برنامه ریزی ها استفاده بهینه ای به عمل بیاورند. این کار هم باعث رشد کسب و کار و هم باعث پیشرفت و آبادانی کشور می گردد.

پرداخت مالیات در بهینه ترین حالت ممکن و به موقع هم به نفع مردم خواهد بود و هم به نفع کشور. افراد نباید پرداخت مالیات خود را با سهل انگاری انجام دهند چرا که ممکن است با مشکلاتی رو به رو شوند.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *