برنامه ریزی مالی رستوران موضوعی است که تا حد بسیار زیادی مورد توجه صاحبان این مشاغل قرار گرفته است. چرا که اگر به صورت ویژهای آن را مد نظر قرار ندهید، بعد از گذشت مدت زمان کوتاهی ممکن است دچار ورشکستگی شده و مجبور به تغییر شغل شوید. نکته دیگری که وجود دارد این است که برنامه ریزی مالی رستوران میتواند به مقدار بسیار زیادی فروش و درآمد شما را افزایش دهد و حتی باعث مشهوریت بیش از حد شما در سطح منطقه شود. در صورتی که میخواهید در رابطه با مدیریت مالی رستوران و موضوعات مرتبط با آن مانند راههای انجام برنامهریزی برای رستوران اطلاعاتی به دست آورید، میتوانید در ادامه این مقاله با ما همراه باشید.
برنامه ریزی مالی رستوران چیست؟
در حالت کلی، اگر بخواهیم برنامه ریزی مالی رستوران را توضیح دهیم، باید بگوییم که به فرایندی که طی آن صاحب رستوران یک سری کارها را برای پیشرفت رستوران از نظر مالی انجام میدهد، برنامهریزی مالی گفته میشود. در طی این برنامهریزی، یک سری فرایندها در جریان میافتد تا بدین صورت فروش، درآمد و همچنین شهرت رستوران افزایش پیدا کند. در رابطه با برنامه ریزی مالی رستوران باید بگوییم که اشخاصی بودهاند که با استفاده از این روش توانستهاند از ورشکستگی کامل نجات پیدا کنند. پس شما نیز میتوانید با استفاده از برنامهریزی مالی، رونق بسیار زیادی را در کسب و کار خود ایجاد کنید.
برنامه ریزی مالی رستوران و بودجهبندی
بودجهبندی یکی از مهمترین مراحل برنامه ریزی مالی رستوران میباشد. چرا که شما با استفاده از این روش میتوانید مقدار درآمد، سود و زیان و همچنین هزینههای مربوط به تمامی بخشهای رستوران را به طور دقیق محاسبه کنید. در صورتی که قصد استفاده از این روش را دارید، میتوانید برای یک مدت زمان معین مقداری بودجه را مشخص کنید و طی آن سعی کنید برای تمامی موارد، مدیریت این بودجه را در دست بگیرید. پس از گذشت این مدت زمان، متوجه خواهید شد که چه مقداری صرف هزینههای رستوران شده است و همچنین مقدار سود و زیان آن نیز به چه مقدار میباشد.
پس از اینکه این کار را به درستی انجام دادید، میتوانید متوجه شوید که بیشتر هزینههای رستوران صرف چه بخشی شده است و در صورت امکان آن را کنترل کنید. همچنین این موضوع را میتوانید درک کنید که مشتریهای شما، بیشتر به چه بخشی از رستوران شما علاقه دارند و زمان بعدی بودجه بیشتری را صرف آن بخش کنید.
کنترل موجودی رستوران برای برنامهریزی مالی
یکی دیگر از مراحل برنامه ریزی مالی رستوران، کنترل موجودی میباشد. بدین صورت که شما باید برای خرید مواد اولیه و همچنین سایر نیازهای رستوران به بهترین شکل ممکن هزینههای رستوران را کنترل کنید. چرا که در غیر این صورت ممکن است در بودجه مشخص شده به مشکل بخورید و قبل از به پایان رسیدن دوره مشخص شده بودجه به پایان برسد. این موضوع نیز باعث ورشکستگی بسیاری از رستورانها شده است. چرا که شخص صاحب رستوران نتوانسته به بهترین شکل ممکن هزینهها را کنترل کند و پس از گذشت مدتی دچار کمبود بودجه و ورشکستگی شده است.
همچنین بخوانید: چگونگی برنامه ریزی مالیاتی
برنامه ریزی مالی رستوران و مدیریت درآمدها
زمانی که شما قصد برنامه ریزی مالی رستوران را دارید، باید به بهترین شکل ممکن درآمد رستوران را مورد بررسی قرار داده و آن را کنترل کنید. در حالت کلی، مهمترین بخش مالی هر رستورانی درآمد آن میباشد. به گونهای که اگر آن را به بهترین شکل ممکن کنترل کنید، میتوانید رشد زیادی را در کسب و کار خود ببینید.
برای این کار شما باید درآمد به دست آمده را در یک حساب مخصوص که به اسم صاحب رستوران میباشد نگهداری کرده و تنها در زمانی که قصد بودجهبندی برای یک مدت زمان را دارید از آن استفاده کنید. در غیر این صورت، اگر در مواقع غیر ضروری آن را مورد استفاده قرار دهید، قطعاً دچار ضررهای بسیار زیادی خواهید شد. البته این نکته را در نظر داشته باشید که حتی در زمان بودجهبندی نیز به صورت متناسب و کاملاً کنترل شده از درآمد استفاده کنید، چرا که در غیر این صورت مشکلاتی به وجود خواهد آمد.
برنامه ریزی مالی رستوران و تحلیل اطلاعات مالی
شما برای اینکه بتوانید بهترین برنامه ریزی مالی رستوران را داشته باشید، حتماً باید اطلاعات مالی به دست آمده از یک مدت زمان مشخص برای رستوران خود را مورد بررسی قرار داده و آن را تحلیل کنید. در این حالت شما میتوانید متوجه درآمدها، هزینهها، ضرر و زیان، سود و مواردی از این قبیل شوید. همچنین میتوانید متوجه این موضوع شوید که بیشتر درآمد رستوران از کدام بخش میباشد. بدین صورت در زمان بودجهبندی برای دوره بعدی آن بخش را به بهترین شکل ممکن مدیریت کرده و رونق دهید.
تعیین قیمت مناسب برای غذاهای رستوران
برای اینکه شما بتوانید فروش خوبی را داشته باشید و همچنین برنامه ریزی مالی رستوران شما موفق شود، حتماً باید برای غذاهایی که در منوی خود موجود دارید قیمتی بسیار مناسب تعیین کنید که حتی با سایر رستورانهای مشابه رقابت کرده و بتوانید از آنها پیشی بگیرید. در صورتی که قیمت غذاهای شما مناسب باشد، معمولاً بیشتر افراد به سمت رستوران شما جذب میشوند و همچنین رستوران شما را به سایر دوستان خود نیز معرفی میکنند.
بدین صورت میتوانید فروش بسیار بیشتری را تجربه کنید. نکتهای که وجود دارد این است که البته در این زمینه نباید دچار افراط شوید و قیمت کمی بر روی غذاهای خود بگذارید. چرا که در این حالت سود شما به مقدار بسیار زیادی کاهش پیدا کرده و پس از گذشت مدتی قطعاً دچار ورشکستگی خواهید شد.
کنترل بدهیها و بستانکاریها در برنامه ریزی مالی رستوران
یکی دیگر از مهمترین مواردی که در زمینه برنامه ریزی مالی رستوران باید آن را مد نظر قرار دهید، کنترل بدهیها و بستانکاریها میباشد. بدین شکل که شما باید در زمان معین بدهیها را پرداخت کرده و همچنین بستانکاریها را وصول کنید. در این حالت میتوانید هزینههای موجود برای رستوران را تامین کرده و سیستم مالی رستوران را در چرخهای ثابت و درست نگه دارید.