حساباتو تیک کن!

خیابان ولیعصر، روبروی پارک ملت، برج سایه، طبقه هفتم، واحد یک

همه چیز درباره مشاور مالیاتی رستوران

همه چیز درباره مشاور مالیاتی رستوران 1

پیش از اینکه به موضوع اصلی مقاله بپردازیم لازم می دانیم تا شما را قدری بیشتر با تفاوت مشاور مالیاتی با وکیل مالیاتی آشنا نماییم. کاربران باید بدانند که مشاور مالیاتی رستوران فردی است که علاوه بر دانش در زمینه حسابداری مالیاتی نسبت به قوانین این علم نیز تسلط دارد. این افراد با استفاده از توانایی های فردی خود می توانند به روشی ساده نسبت به اجرای فرایندهای محاسباتی و پرداخت مالیات اقدام نمایند. مشاوران مالیاتی از توانمندی فردی در جهت مدیریت منابع مالی و کاهش مالیات برای مشاغل مختلف اقتصادی، خدماتی و تجاری استفاده می نمایند.

شاید برخی با درک نقش مشاور مالیاتی در کاهش میزان مالیات پرداختی پیش خود گمان کنند که اجرای این فرایند نباید چندان دشوار باشد. در حالی که بر خلاف تصور این افراد اجرای این فرایند بسیار دشوار بوده و تابع قوانین پیچیده مالیاتی می باشد. در نتیجه اجرای این فرایند تنها از عهده یک متخصص خبره در زمینه مالیات و کنترل مالیات بر خواهد آمد. به روزرسانی مکرر قوانین مالیاتی نیز خود دلیل دیگری است تا افراد اجرای فرایندهای فوق را با کمک مشاوران مالیاتی مدیریت نمایند.

 

بررسی اهمیت دریافت مالیات توسط دولت ها

پرداخت مالیات از زمان های بسیار دور در بین فرهنگ های مختلف امری رایج بوده است. انسان ها از زمان های گذشته موظف به پرداخت مقداری از درآمد خود در قالب مالیات به دولت ها و حکام محلی بوده اند. این درآمد منبع تامین کننده بخش قابل توجهی از هزینه هایی است که دولت ها موظف به پرداخت آنها می باشند. در نتیجه میزان مالیات پرداختی توسط دولت ها با نوع کسب و کار و درآمد کسب شده توسط شرکت ها نسبت مستقیم دارد. همچنین پرداخت مالیات رستوران ها برای مالکان آنها امری الزامی است و باید نسبت به پرداخت به موقع آن اهتمام بورزند.

در نتیجه مالکان رستوران ها می توانند با کمک مشاور مالیاتی در هر فصل نسبت به ارائه اظهارنامه مالیاتی اقدام نمایند. همچنین میزان مبلغ مالیات بر ارزش افزوده غذای آماده را که مشتری موظف به پرداخت آن است را محاسبه و به دولت ها پرداخت کنند. در نتیجه در ادامه این مقاله سعی خواهیم نمود تا به تمامی پرسش های پیش آمده در این بحث پاسخ مناسبی را ارائه نماییم.

 

مالیات رستوران چیست؟

اگر برای شما نیز این پرسش ایجاد شده است که مالیات رستوران چیست؟ بهتر است در ادامه این مقاله با ما همراه باشید. مالیات بر ارزش افزوده را می توانیم یکی از اشکال مالیات غیر مستقیم معرفی نماییم که مصرف کننده موظف به پرداخت آن است. امروزه چیزی در حدود 140 کشور در ازای دریافت خدمتی خاص از مصرف کننده مالیاتی را تحت عنوان مالیات بر ارزش افزوده دریافت می نمایند. در نتیجه مالیات بر ارزش افزوده در سال های اخیر به یکی از منابع اختصاصی درآمدی دولت ها تبدیل شده است. بر طبق قانون تمامی مراکز رستورانی که دارای محل مناسب برای ارائه سرویس به مشتری ها هستند موظف به دریافت مالیات می باشند.

در سال 1394 این سازمان امور مالیاتی بود که با ارائه یک فراخوان ملی تمام گروه های شغلی که موظف به پرداخت مالیات رستوران بودند را به کاربران معرفی نمود. این گروه ها شامل رستوران ها، چلوکبابی ها، سالن غذاخوری، سفره خانه سنتی، آشپزخانه ها و اغذیه فروشی های زنجیره ای می شدند. این مشاغل باید بعد از ثبت نام در سامانه های مالیاتی نسبت به دریافت مالیات بر ارزش افزوده از مشتریان خود اقدام می نمودند.

همچنین بخوانید: وظایف مشاور مالیاتی چیست؟

 

همه چیز درباره مشاور مالیاتی رستوران 2

کدام دسته از رستوران ها از پرداخت این شکل از مالیات معاف هستند؟

برای شناخت نوع مالیات رستوران و شکل دریافت آن بهتر است تا در ادامه این مقاله همراه ما باشید. در ابتدا نیاز است تا به این نکته اشاره کنیم که بر طبق قانون تمامی رستوران ها، کترینگ ها و فست فودهایی که سرویس بیرون بر غذا دارند و محلی برای سرو غذا ندارند از پرداخت این نوع مالیات معاف هستند. مراکز تهیه غذایی که در بالاترین سرعت غذا را در اختیار مشتری قرار می دهند مانند فست فودها از پرداخت این مالیات معاف می باشند. در نتیجه تنها شکل از فست فودهایی که موظف به پرداخت مالیات بر ارزش افزوده می باشند فست فودهای زنجیره ای می باشند.

 

شکل محاسبه مالیات رستوران ها به چه صورت است؟

اگر در شرایطی کاربر به مشاور مالیاتی رستوران مراجعه کند و از نحوه محاسبه این مالیات سوال نماید برای او تفیض می گردد که در نحوه محاسبه این مالیات به موارد متعددی توجه می شود. برای مثال در درجه اول مشاغلی مشمول این مالیات می شوند که دارای فضای مناسب برای نشستن مشتری ها و میز و صندلی هستند. در نتیجه رستوران هایی که دارای ماهیتی بیرون بر می باشند از پرداخت این مالیات معاف هستند.

در نتیجه اگر رستوران هایی با این ماهیت از مشتری های خود مالیات بر ارزش افزوده را دریافت نمایند مطابق قانون موظف به پرداخت جریمه ای کلان خواهند بود. موضوع دیگری که در محاسبه مالیات بر ارزش افزوده مورد توجه کاربر قرار می گیرد میزان مبلغ کل فاکتور فروش است.

در این شرایط کاربر باید چیزی در حدود 9 درصد از کل فاکتور سفارش را به عنوان  مالیات رستوران پرداخت نماید. همچنین برخی از مواد غذایی که در طبخ غذا مورد استفاده قرار می گیرند نیز مشمول معافیت های مالیاتی قرار می گیرند. تا پیش از اجرای قانون مالیات مشاغلی مانند کافه رستوران ها بر طبق بند 96 مالیاتی در گروه دوم مالیات اشخاص حقیقی قرار می گرفتند. در نهایت بعد از اعمال تغییرات، اخذ مالیات با روش های دیگری مانند تعیین حجم سفارشات و میزان درآمد رستوران ها صورت می پذیرد.

 

 

روش محاسبه مالیات که توسط مشاور مالیاتی رستوران انجام می شود؟

مشاور مالیاتی رستوران برای محاسبه مالیات رستوران نیاز دارد تا تمامی نکات کاربردی در این بحث را بشناسد و از آنها در مدیریت کارها استفاده نماید. اما در کل برای محاسبه مالیات رستوران ها دو روش کلی وجود دارد که شامل محاسبه علی الراس مالیاتی و روش خود اظهاری مالیات می گردد.

بررسی روش محاسبه علی الراس مالیات

در روش محاسباتی علی الراس این نماینده های مالیاتی هستند که به محل کسب مراجعه و میزان مالیات رستوران را تعیین می نمایند. در این روش نماینده مالیاتی با توجه به نوع شناخت خود از محل و منطقه قرارگیری کسب و کار و شکل فعالیت رستوران برای آن مالیات تعیین می نماید. البته این روش چندان دقیقی نمی باشد و برای کاربر و مامور مالیاتی اجرای آن می تواند بسیار زمان بر باشد. در نتیجه رستوران داران بیشتر تمایل دارند تا برای مدیریت کارهای خود از روش دوم استفاده نمایند.

بررسی روش خود اظهاری مالیات

در روش خوداظهاری، این مالک رستوران می باشد که با تهیه مدارک مالی توسط کارشناسان برای تعیین میزان مالیات رستوران پیش قدم می گردد. در روش خوداظهاری این مودی است که وظیفه تهیه فرم هایی مالی ارائه شده به ادارات مالیاتی را بر عهده دارد. به عبارتی این روش دارای ساختاری بسیار ساده می باشد و مودیان به راحتی می توانند عملکرد یک ساله خود را به سازمان های مالیاتی گزارش نمایند. در نتیجه مالکان رستوران ها می توانند با استفاده از کمک مشاور مالیاتی رستوران و شناخت قوانین میزان مالیات پرداختی را اندازه گیری و نسبت به پرداخت آن اقدام نمایند.

 

همه چیز درباره مشاور مالیاتی رستوران 3

قوانین حاکم بر مالیات ارزش افزوده که به رستوران ها تعلق می گیرد شامل چه مواردی می شود؟

بر طبق دستور اتحادیه رستوران داران تمامی رستوران هایی که دارای نام نشان تجاری هستند موظف می باشند تا میزان 9 درصد ارزش افزوده را از مشتری های خود دریافت کنند. در ادامه توجه به این موضوع نیز الزامی است که کترینگ ها یا همان رستوران های بیرون بر از پرداخت این مالیات معاف هستند. فست فودها نیز از پرداخت این مالیات معاف هستند و تنها فست فودهای زنجیره ای موظف به پرداخت این شکل از مالیات می باشند.

همچنین مشتری ها می توانند از رستوران ها تقاضا کنند تا به آنها گواهی پرداخت مالیات را ارائه نمایند. در نهایت کاربران باید بدانند که جریمه عدم صدور صورتحساب مالیاتی برای رستوران ها چیزی در حدود 1 برابر مالیات تعیین شده است.

در نهایت مشاور مالیاتی رستوران به رستوران داران این موضوع را متذکر خواهند شد که نیازی نیست در رستوران ها از کالاهایی که قبلا مالیات بر ارزش افزوده آنها دریافت شده است مجددا مالیات اخذ گردد. در نتیجه رستوران تنها زمانی می تواند مالیات بر ارزش افزوده را دریافت کند که مواد غذایی را با یکدیگر ترکیب و غذای مناسبی را برای عرضه به مشتری آماده نماید.

همچنین بخوانید: مالیات بر ارزش افزوده رستوران؛ فرمول + ماشین حساب آنلاین

 

تعیین زمان ارسال اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده توسط رستوران ها

در ابتدا مالکان رستوران ها باید به این موضوع توجه داشته باشند که آنها در پایان هر فصل یا در بازه زمانی سه ماهه 15 روز زمان دارند تا نسبت به ثبت مالیات بر ارزش افزوده خود در سامانه اقدام نمایند. همچنین رستوران داران باید با تکمیل و ارائه اظهارنامه ارزش افزوده برای فاکتور مالیات رستوران آن را در دو فاکتور پرداخت کنند. تنها تفاوت عمده در این روند این است که مهلت ارسال اظهارنامه مالیاتی در فصل زمستان به جای بازه 15 روزه چیزی در حدود 30 روز تعیین می گردد.

 

 

مالیات کارتخوان رستوران ها

مشاور مالیاتی رستوران ها به مالکان رستوران ها اعلام می نمایند تا در سازمان امور مالیاتی کشور ثبت نام نمایند تا به این وسیله برای آنها پرونده مالیاتی تشکیل شود. در نتیجه این مالیات برای تمام مراکز غذایی که جهز به دستگاه کارتخوان می باشند منظور می گردد. این مالیات برای رستوران ها به طور دقیق از زمان ثبت نام و دریافت کد مالیاتی آغاز می شود. در نتیجه برای دریافت دستگاه کارتخوان نیاز است تا حتما کد مالیاتی برای افراد و مالکان رستوران ها منظور گردد. در ادامه کاربران باید بدانند که رستوران های سنتی نیز موظف به پرداخت مالیات می باشند.

همچنین بخوانید: همه چیز درباره مالیات کارتخوان

مقالات مرتبط
0 0 رای ها
امتیاز مقاله
guest
0 دیدگاه‌ها
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها