حساباتو تیک کن!

خیابان ولیعصر، روبروی پارک ملت، برج سایه، طبقه هفتم، واحد یک

مدیریت بودجه رستوران و فاکتورهای مهم در تعیین بودجه

مدیریت بودجه رستوران و فاکتورهای مهم در تعیین بودجه 1

مدیریت بودجه رستوران یکی از مهم ترین چالش هایی بوده که صاحبان و مدیران رستوران ها با آن مواجه هستند. به طور کلی تعیین بودجه برای راه اندازی و مدیریت فضاهای رستورانی بسیار سخت و پیچیده بوده و باید با دقت بالایی انجام شود. این بودجه شامل تمامی هزینه های ثابتی می گردد که در ابتدا برای راه اندازی رستوران نیاز است و هزینه هایی که به صورت مداوم در بازه زمانی مشخص پرداخت می شوند.

برخی هزینه ها نیز قابل پیش بینی نیستند اما باید بودجه ثابتی را برای آن ها در نظر گرفت تا از بروز مشکلات مالی جلوگیری کرد. به همین منظور در ادامه شما را با مدیریت بودجه رستوران و فاکتورهایی که روی آن تاثیر می گذارند، آشنا خواهیم کرد.

 

تعیین بودجه برای راه اندازی رستوران

هزینه های راه اندازی یک رستوران از ابتدایی ترین فاکتورهای موثر بر مدیریت بودجه رستوران هستند که نمی توان از آن ها چشم پوشی کرد. به طور کلی اگر می خواهید در بودجه بندی و مدیریت مالی رستوران موفق شوید، در ابتدا باید هزینه های ضروری راه اندازی و رونق یک رستوران را بشناسید. از مهم ترین هزینه های لازم برای راه اندازی این کسب و کار می توان به موارد زیر اشاره داشت.

سرمایه اولیه

اولین فاکتور موثر بر مدیریت بودجه رستوران سرمایه اولیه لازم برای راه اندازی آنجا می باشد. این بودجه به چند بخش دسته بندی می شود که عبارتند از:

  • هزینه لازم برای خرید و یا اجاره مکان رستوران
  • هزینه بازسازی و تغییر دکوراسیون داخلی
  • دریافت پروانه ها و مجوزهای قانونی برای راه اندازی رستوران
  • تجهیزات مورد نیاز برای سرویس دهی و فضای آشپزخانه

 

هزینه های جاری

از دیگر هزینه های موثر بر مدیریت بودجه رستوران می توان به هزینه های جاری آن اشاره نمود. این هزینه ها اکثرا به صورت ماهانه و مداوم پرداخت می شوند. بنابراین عدم توجه به آن ها می تواند باعث کمبود بودجه شود. این هزینه ها عبارتند از:

  • دستمزد و حقوق کارکنان
  • هزینه تامین مواد اولیه برای تهیه غذاها و نوشیدنی ها
  • هزینه های مربوط به قبض گاز، آب، برق و تلفن
  • پرداخت مالیات و بیمه های رستوران مانند بیمه مسئولیت، آتش سوزی، کارکنان و …

همچنین بخوانید: هزینه‌های پیش بینی نشده در مدیریت رستوران کدامند؟

هزینه های بازاریابی

از دیگر موارد موثر بر تعیین بودجه رستوران باید به هزینه های لازم برای بازاریابی و تبلیغات اشاره داشت. این هزینه ها می توانند در موفقیت و جذب بیشتر مشتریان نقش بسیار تاثیرگذاری داشته باشند. به همین دلیل بهتر است اهمیت این هزینه ها را جدی بگیرید. از رایج ترین راه های تبلیغات برای رستوران ها به شرح زیر می باشند.

  • تبلیغات آنلاین با استراتژی های دیجیتال مارکتینگ
  • تبلیغات محلی مانند تبلیغ در بروشور، مجله و ارائه کارت های تخفیف
  • بازاریابی از طریق افتتاحیه و تخفیف، غذاهای رایگان و … در شروع کار رستوران

 

تحلیل مالی

از دیگر موارد موثر بر مدیریت بودجه رستوران می توان به موارد زیر اشاره داشت.

  • تحلیل انواع هزینه های ثابت (اجاره، حقوق و … ) و متغیر (تبلیغات، انرژی و … )
  • پیش بینی میزان درآمد رستوران (سود و زیان ماهانه)
  • محاسبه نقطه ای بودجه برای تعیین زمان دقیق سودآوری رستوران

 

ابزارهای حسابداری و مدیریتی

  • کنترل هزینه ها
  • مدیریت درآمد
  • تحلیل گزارش های فروش
  • پیگیری فاکتورها

 

هزینه های غیر متعارف:

  • تعمیر تجهیزات
  • کاهش درآمد
  • خرید فوری مواد اولیه
  • افزایش قیمت ناگهانی مواد اولیه
  • و …

مدیریت بودجه رستوران و فاکتورهای مهم در تعیین بودجه 2

مدیریت بودجه رستوران و فاکتورهای کلیدی آن

چند فاکتور کلیدی وجود دارند که می توانند در تعیین مدیریت بودجه رستوران نقش بسیار موثری داشته باشند. شناخت این فاکتورها به کنترل هزینه ها و بودجه بندی درست رستوران کمک می کند. این فاکتورها عبارتند از:

  • وام هایی که برای راه اندازی رستوران دریافت شده اند و اقساط آن ها
  • کیفیت متریال مورد استفاده در طراحی و دکوراسیون رستوران
  • هزینه هایی که ممکن است به صورت ناگهانی بروز پیدا کنند، مانند هزینه تعمیرات ابتدایی فضای رستوران
  • تصمیم گیری های سرآشپز برای ارائه منوی رستوران
  • هزینه تمام شده تهیه انواع غذا و نوشیدنی های سرو شده در رستوران
  • پخش موسیقی زنده و … در رستوران
  • گواهینامه های لازم برای راه اندازی رستوران
  • شرایط استخدام و یا آموزش انواع کارکنان

کلیدی ترین نکات در زمان تعیین مدیریت بودجه رستوران

در زمان تعیین بودجه رستوران بهتر است 3 نکته کلیدی را مورد توجه قرار دهید. در این صورت می توانید از کمبود بودجه و هدر رفتن هزینه ها به شکل قابل توجهی جلوگیری نمایید. این نکات به شرح زیر می باشند.

 

تحقیق از بازار:

پیش از آن که بخواهید رستوران خود را راه اندازی نمایید، بهتر است در ابتدا شرایط بازار کار، اهداف و روند کار رقبا را به دقت مورد بررسی قرار دهید. این کار در تعیین بودجه رستوران و کیفیت بالای برنامه ریزی مالی نقش بسیار موثری دارد.

 

استفاده از استراتژی های قیمت گذاری:

استراتژی های قیمت گذاری می تواند به صاحبان رستوران ها کمک کند تا بتوانند قیمت هایی را متناسب با قدرت خرید مشتریان ارائه نمایند. از طرفی باعث می شود تا قیمت های منو متناسب با هزینه های تولید باشد و به سوددهی بیشتر رستوران کمک کند.

 

کنترل هزینه ها:

استفاده از تکنیک های حسابداری برای شناسایی هزینه های اضافی و حذف آن ها نقش بسیار موثری در تعیین بودجه مدیریت رستوران دارد. این کار علاوه بر صرفه جویی در هزینه، باعث سوددهی بیشتر می شود و از مشکلات مالی پیشگیری می نماید. با توجه به این موضوع بهتر است تعیین بودجه و رسیدگی به مسائل مالی رستوران را به تیم حسابداری متخصص و مجرب اکانتیک بسپارید. اکانتیک از یک تیم بسیار حرفه ای تشکیل شده که می تواند صفر تا صد مدیریت بودجه رستوران را به عهده بگیرند.

مدیریت بودجه رستوران و فاکتورهای مهم در تعیین بودجه 3

جمع بندی

تعیین مدیریت بودجه رستوران می تواند به طور مستقیم عملکرد و موفقیت این کسب و کار را تحت تاثیر قرار دهد. به همین دلیل باید برای تعیین بودجه از افراد متخصص در این زمینه کمک گرفت تا بتوانند تمامی استراتژی های مالی را مورد بررسی قرار دهند. این کار می تواند در مدیریت مالی دقیق و بسیار هوشمندانه نقش موثری داشته باشد. به طور کلی عوامل متعددی وجود دارند که می توانند در تعیین بودجه رستوران تاثیرگذار باشند. بنابراین در زمان تعیین بودجه باید به طور دقیق تمام این عوامل را مورد بررسی قرار داد.

مقالات مرتبط
0 0 رای ها
امتیاز مقاله
guest
0 دیدگاه‌ها
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها