کاهش هزینه ها در مدیریت رستوران به یک ضرورت در رشد و توسعه کسب و کار تبدیل شده است. شما می توانید با پیاده سازی استراتژی های مناسب، هزینه های رستوران را به شدت کاهش داده و نرخ سودآوری را بالا ببرید. در ادامه این بخش تصمیم داریم تا کارآمدترین و بهترین راهکارها برای کاهش هزینه های رستوران را در اختیارتان قرار دهیم. تا پایان با ما همراه باشید.
بهترین روش ها برای کاهش هزینه ها در مدیریت رستوران
برای کاهش هزینه ها در مدیریت رستوران روش های متعددی وجود دارد. بسته به اینکه کسب و کار شما جزو کسب و کارهای بزرگ است یا کوچک، می توانید از روش های مناسب استفاده کنید. اصلی ترین نکته ای که باید به آن توجه کنید این است که برای رسیدن به موفقیت در رستوران داری باید آمار و گزارش های دقیقی از هزینه ها و مخارج را داشته باشید. بدین ترتیب می توانید به خوبی برای آن برنامه ریزی کنید و تمامی هزینه ها را مدیریت نمایید.
محاسبه دقیق هزینه های رستوران به شما کمک می کند تا هزینه های اضافی را حذف کنید و برای خرید مواد اولیه هوشمندانه عمل کنید. همانطور که می دانید مواد اولیه تهیه غذا دارای تاریخ مصرف هستند. بعد از اینکه تاریخ مصرف این مواد غذایی تمام شود، ضرر سنگینی برای مدیریت رستوران به وجود می آید. با توجه به این موضوع تصمیم داریم تا در ادامه به بهترین و کارآمدترین روش ها برای کاهش هزینه های رستوران اشاره کنیم.
گام اول: کاهش هزینه های مواد اولیه
برای کاهش هزینه ها در مدیریت رستوران در گام اول باید هزینه مواد اولیه را کاهش دهید. برای این کار شما به تعیین دقیق نیازها، مقایسه قیمت ها، خرید فصلی و بهینه سازی منو نیاز دارید. قطعا برای رستوران های بزرگ تهیه این گزارش ها به صورت دستی و توسط نیروی انسانی با خطاهایی مواجه می شود. به همین علت بهترین راه استفاده از نرم افزارهای حسابداری رستوران است. با استفاده از این نرم افزارها شما این امکان را پیدا می کنید که میزان مصرف دقیق هر ماده اولیه را محاسبه کنید و بر اساس آن برای خرید برنامه ریزی کنید. پس از آن می توانید قیمت ها را مقایسه کرده و از تامین کننده هایی که مواد اولیه را با قیمت مناسب تری در اختیارتان قرار می دهند، خرید کنید.
کاهش هزینه ها در مدیریت رستوران با استفاده از نرم افزار حسابداری رستوران امکان پذیر است. شما یک بار هزینه می کنید و این نرم افزار را تهیه می نمایید. پس از آن با کاهش هزینه نیروی انسانی و بالا رفتن دقت در محاسبات و گزارش ها روبرو می شوید. بدین ترتیب بخش مهمی از هزینه هایتان کاهش می یابد و می توانید با موفقیت بیشتری هزینه تامین مواد اولیه را مدیریت کنید.
گام دوم: کاهش هزینه های عملیاتی
در گام دوم از کاهش هزینه ها در مدیریت رستوران باید سراغ کاهش هزینه های عملیاتی بروید. هزینه های عملیاتی شامل هزینه های مربوط به مصرف آب، انرژی، هزینه های تعمیر و نگهداری و… می شود. به طور مثال با استفاده از لامپ های ال ای دی هم دمای محیط را به خوبی تنظیم و مدیریت می کنید و هم در هزینه های مربوط به انرژی صرفه جویی خواهید کرد. از طرفی می توانید از تجهیزات و شیرآلات کم مصرف در رستوران استفاده کنید تا علاوه بر صرفه جویی، هزینه هایتان را نیز به طرز چشمگیری کاهش دهید.
گام سوم: دور ریز را به حداقل برسانید
برای کاهش هزینه ها در مدیریت رستوران می توانید سراغ کاهش دور ریزها بروید. همانطور که می دانید در فرآیند پخت و تهیه غذا یک سری دور ریختنی وجود دارد که اگر روی آنها مدیریت داشته باشید می توانید هزینه هایتان را کاهش دهید. به عنوان مثال از لایه دوم پیاز یا هویج برای تهیه عصاره استفاده کنید. نان های اضافی را دور نریزید و از آنها برای تهیه سوخاری یا پودینگ استفاده کنید. بدین ترتیب با کاهش دور ریزها می توانید هزینه های مربوط به فرآیند تهیه و پخت غذا را تا حد زیادی کاهش دهید.
از طرفی دیگر باید بر اساس گزارش های فروشی که از نرم افزار حسابداری رستوران به دست می آورید، نسبت به تهیه غذا اقدام کنید. هرگز غذای بیش از اندازه تهیه نکنید و طبق آمار فروشتان غذای روز آماده کنید. با این کار می توانید در استفاده از مواد اولیه تا حد زیادی صرفه جویی کنید.
همچنبن بخوانید: آشنایی با هزینه های راه اندازی رستوران
گام چهارم: روی کارکنان قدیمی سرمایه گذاری کنید
یکی از اصول مهم رستوران داری، آموزش صحیح پرسنل است. زمانی که پرسنل رستوران به خوبی آموزش ببینند قطعا در بسیاری از هزینه های رستوران صرفه جویی می شود. از طرفی جذب مشتری اتفاق می افتد. برای کاهش هزینه ها در مدیریت رستوران از اخراج کارکنان قدیمی اجتناب کنید. استخدام کارکنان جدید برای شما هزینه های زیادی را در بر دارد. بنابراین اگر نارضایتی از کارکنان فعلی رستوران دارید بهتر است تا با درایت و از راه درست آن را برطرف کنید. بدین ترتیب می توانید با موفقیت بیشتری امورات مربوط به هزینه و رستوران داری را اداره کنید.
گام پنجم: ریسک کاری را کاهش دهید
کاهش ریسک کاری در رستوران داری به معنی کاهش هزینه ها در مدیریت رستوران است. همانطور که می دانید مدیریت یک رستوران بخش های مختلفی دارد که اگر به همه بخش ها توجه کافی داشته باشید می توانید کاهش چشمگیری در هزینه های اضافی را تجربه کنید. بدین منظور لازم است تا ریسک های کاری اعم از کنترل مهمانان ناراضی، احترام به مشتری، مسمومیت، بهداشت و… را کنترل و مدیریت کنید. بدین ترتیب کاهش چشمگیری در هزینه های مربوط به رستوران داری را تجربه می کنید.
سخن پایانی
کاهش هزینه ها در مدیریت رستوران موضوعی بود که در این بخش به بررسی آن پرداختیم. در این بخش به 5 گام مفید و موثر در کاهش هزینه های رستوران اشاره کردیم. در نظر داشته باشید استفاده از نرم افزار حسابداری رستوران می تواند هزینه های شما را به طور مستقیم و غیر مستقیم کاهش دهد. بنابراین در اولین گام برای رستوران داری حرفه ای و کاهش هزینه های مربوط به آن، اقدام به خرید نرم افزار حسابداری رستوران کنید. با استفاده از این نرم افزار و راهکارهایی که به آنها اشاره کردیم می توانید تغییرات چشمگیری در کاهش هزینه های رستوران به وجود آورید.